De ce te trezești noaptea să mergi la toaletă?

Dacă te trezești des în timpul nopții să mergi la toaletă, s-ar putea să fie vorba despre o problemă serioasă de sănătate: tensiunea arterială crescută. Iată care sunt motivele pentru care mergi la toaletă mai des decât ar trebui în timpul nopții!

Care sunt motivele pentru care te trezești noaptea să te duci la toaletă?


Potrivit unei cercetări preliminare, aportul de sare și hipertensiunea arterială sunt corelate cu un număr crescut de vizite la toaletă în timpul nopții. Studiul arată că, dacă ai nevoie să mergi la toaletă noaptea, s-ar putea să ai tensiunea arterială crescută și / sau un exces de lichide în corpul tău. În momentul în care consumi prea multă sare, corpul tău s-ar putea să rețină lichide. Această retenție de lichide este asociată cu hipertensiunea arterială și ar putea însemna că trebuie să faci mai multe vizite la toaletă când ar trebui să dormi.

Dar hipertensiunea nu este singura cauză posibilă a acestei probleme.
Mai jos, regăsești și alte motive potențiale pentru care îți petreci prea mult timp la baie atunci când ar trebui să fii în pat.

Produci mai multă urină pe timp de noapte decât alte persoane


O afecțiune numită poliurie nocturnă ar putea fi motivul pentru care nu poți dormi noaptea fără a merge la baie des. Poliuria nocturnă este un sindrom în cadrul căruia raportul obișnuit zi-noapte de producere a urinei este modificat. Pacienții care suferă de poliurie nocturnă produc mai mult de 33% din cantitatea zilnică de urină pe timp de noapte. Insuficiența cardiacă, bolile neurologice precum Parkinson și Alzheimer, bolile cronice ale rinichilor și apneea sunt câteva dintre afecțiunile care pot crește numărul vizitelor nocturne la baie.

Vezica urinară nu este capabilă să țină cantitatea de urină pe care o produci noaptea


În acest caz, ai o capacitate scăzută a vezicii urinare pe timp de noapte. Mai multe lucruri pot cauza această problemă, inclusiv infecțiile și inflamațiile, așa că va trebui să mergi la baie mai des.
În plus, o vezică hiperactivă sau o obstrucție a vezicii urinare poate cauza o capacitate scăzută a vezicii pe timp de noapte. Mulți pacienți care merg noaptea la baie în mod frecvent suferă și de poliuria nocturnă și de capacitatea redusă a vezicii pe timp de noapte.

Nu dormi bine


Unii oameni ajung să viziteze mai des toaleta în timpul nopții deoarece se trezesc pur și simplu mai des decât ar trebui. Se trezesc mai des, merg la baie mai des, însă acest lucru nu are neapărat vreo legătură cu sănătatea vezicii urinare. 

Ce ar trebui să faci dacă te trezești prea des să mergi la toaletă


Dacă nu dormi bine din cauza acestei probleme, discută cu un medic despre posibilele cauze. Aspecte urgente cum ar fi infecțiile trebuie tratate.
S-ar putea să ți se solicite să îți notezi cât de des mergi la baie și cât de frecvent consumi lichide. În acest fel, medicul tău își va da seama mai ușor ce cauzează afecțiunea. Tratamentul ar putea implica vindecarea afecțiunii care stă la bază în loc de a trata în mod direct cauzele. Dacă tensiunea arterială ridicată este cea care cauzează problema, medicul îți va recomanda să reduci aportul de sare sau să fii mai activ din punct de vedere fizic.

Dacă nu există nicio afecțiune care stă la bază, câteva modificări simple ale stilului de viață ar putea ajuta la rezolvarea problemei. De exemplu, ar trebui să reduci cantitatea de alcool pe care o bei aproape de ora de culcare.
În plus, ar trebui să bei mai multă apă în timpul dimineții decât seara. Și reducerea cantității de cafea ar putea ajuta, deoarece cafeaua îți irită vezica urinară.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Petrisor pe 5 Mai 2023, 11:28
    Cu urinatul la baie

    Alo numesc petrified ieremia vreau sa stiu cu mersul la baie noaptea

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod