Cum te recuperezi dupムce ți-ai măƒrit sânii. Opinia expertului

După o intervenție de mărire a sânilor, medicul ne ghidează pașii spre un proces de recuperare. Chirurgul estetician ne va da câteva instrucțiuni de bază despre efort, odihnă sau întinderi. Intervenția de implant mamar presupune introducerea unor proteze sub mușchiul pectoral, de obicei, sau deasupra acestuia, în imediată vecinătate a glandei mamare, ceea ce crește volumul și îmbunătățește aspectul estetic al sânului. Pentru această intervenție se utilizează implanturi mamare de forme și mărimi adaptate proporțiilor sân-torace.
 
În primele ore de la operație pacienta rămâne în repaus la pat, cu un sutien special; dar după 3-4 ore are indicația să se ridice din pat și să se mobilizeze. Evident că o va face cu grijă, iar după câteva ore majoritatea sunt capabile să se îmbrace și în 6-8 ore pot pleca acasă. Ridicarea brațelor, cu grijă evident, și plimbarea ușoară prin casă sunt admise în aceeași zi. Se recomandă aplicarea de rece pe piept, care să limiteze eventuală umflare a sânilor, pe centru și lateral. "€œAm avut paciente care, operate fiind dimineața pe la 8 (intervenția durează 50 de minute), seara, adică la 12 ore de la operație, s-au dus la supermarket pentru a face cumpărăturile de Crăciun" spune dr. Călin Doboș, chirurg estetician.
 
Aceste recuperări rapide se datorează unui aparat unic, cu radioplasmă, ce nu provoacă deloc arsuri ale țesuturilor, inflamația fiind minimă și recuperarea deosebit de rapidă.
 
A 2-a zi este recomandat să iasă la o plimbare ușoară, iar în 3-4 zile poate începe să conducă mașina. Dușul e permis după câteva zile, dar nu are voie să fie fierbinte pt că poate stimula sângerarea. Pansamentele se schimbă doar de 2 ori, la 7-10 zile interval.
 
Nici înainte, nici după operație, nu trebuie să se ingereze aspirină sau alt medicament care o conține, pentru a nu împiedica coagularea și pentru a nu provoca sângerări. "Imediat după operație, recuperarea este relativ rapidă prin metoda cu radioplasmă, durerea fiind mică; mai degrabă e o senzație de presiune/tensiune care, în majoritatea cazurilor poate fi redusă sau eliminată cu ajutorul calmantelor obișnuite. În timp ce cauterele sau laserele dezvoltă temperaturi de până la 200 de grade, ce provoacă arsuri parcelare, radioplasma dezvoltă doar 70 de grade ușor suportate de țesuturile sânului, și deci cu o vindecare mult mai rapidă. Firele sunt resorbabile și nu necesită îndepărtarea lor", a declarat chirurgul estetician Călin Doboș.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod