Cum să-ți îngrijești zona intimă corect. Ce să faci și ce nu

O igienă adecvată în zona intimă poate face diferența când vine vorba de sănătatea ta reproductivă. Poate reduce riscul de a face infecții, poate accelera recuperarea și poate preveni simptomele inconfortabile, cum ar fi iritația sau secrețiile neplăcute. Iată câteva dintre cele mai importante lucruri pe care să le faci și pe care să le eviți dacă vrei să-ți îngrijești zona intimă corect!

Sfaturi care te ajută să-ți îngrijești zona intimă corect


1. Spală zona intimă o dată pe zi


Acest lucru înseamnă că ar trebui să îi oferi zonei intime o spălare ușoară și naturală o dată pe zi, cu apă caldă.

2. Nu folosi săpun


Săpunul este alcalin și foarte agresiv pentru pielea delicată și sensibilă din zona intimă. Alege întotdeauna să cureți zona cu un gel intim, care să nu conțină parfumuri sau săpun.

3. Folosește șervețele pentru zona intimă dacă nu poți face duș


Șervețelele intime te pot ajuta să oferi confortul și curățenia de care are nevoie zona intimă. Acest sfat este valabil mai ales în timpul ciclului menstrual, lunilor calde de vară sau atunci când călătorești.

4. Nu purta lenjerie sintetică care este prea strâmtă


Materialele sintetice nu lasă pielea să respire, ceea ce duce la creșterea temperaturii și a umidității în zona intimă. Articolele de îmbrăcăminte strâmte creează frecare, care poate duce la apariția micro-lacrimilor în piele.
Iar atunci când combini acest lucru cu umiditatea și căldura crescute, obții rețeta perfectă pentru o posibilă infecție. Alege materiale naturale și evită îmbrăcămintea strâmtă pentru perioade lungi de timp.

5. Șterge-te din față spre spate


Este foarte ușor să transferi bacteriile din spate către față atunci când te ștergi incorect, deci asigură-te că nu înalci această regulă importantă. Folosește hârtie igienică necolorată și neparfumată pentru a evita iritațiile.

6. Nu folosi parfum sau deodorant pentru părțile intime


Fiecare zonă intimă are un miros unic, însă dacă nu există vreo problemă, nu ar trebui să miroasă urât. Un miros puternic poate semnaliza prezența unei infecții.

7. Folosește un produs calmant după epilat


Indiferent dacă alegi să epilezi cu lama, cu ceară, cu cremă depilatoare sau altceva, asigură-te că hidratezi pielea înainte de procedură și aplică un produs natural calmant în zonă pentru a preveni iritarea pielii. 

8. Nu petrece o zi întreagă purtând același protej-slip


Protej-slipul nu este destinat utilizării pe perioade lungi de timp. Similar cu lenjeria de corp sintetică, protej-slipul împiedică respirația pielii, poate irita pielea și poate crește riscul de infecție.
Același lucru este valabil și pentru tampoane, în special din cauza sângelui menstrual care rămâne în contact cu pielea. Schimbă mereu tamponul sau protej-slipul la fiecare 3-4 ore, chiar înainte de a merge la culcare și imediat ce te trezești.

9. Tamponează, nu șterge agresiv zona


După duș, folosește un prosop moale și curăță ușor zona intimă pentru a o usca.

10. Nu utiliza produse care conțin alergeni sau substanțe iritante


Este vorba despre loțiuni, sprayuri, băi cu esențe etc. Lucrurile pe care ar trebui întotdeauna să le eviți în zona intimă sunt parfumurile, coloranții, substanțele chimice puternice și conservanții. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod