Ce se întâmplă dacă stai la calculator toată ziua?

Persoanele care lucrează la calculator petrec în medie aproximativ 10 ore pe zi în fața ecranului.
Să spunem că dormi 6 ore în fiecare noapte, ceea ce înseamnă că ochii tăi sunt lipiți de un dispozitiv electronic timp de 55% din orele în care ești trează. Iar acest procent nu pare a scădea, dimpotrivă, crește. Petrecem din ce în ce mai mult timp în fața ecranelor. Ecranele calculatoarelor, acompaniate de cele ale telefoanelor, sunt principalele dispozitive la care ne uităm atât de mult timp. Fie că ești acasă sau la birou, există mai multe probleme care pot apărea dacă stai la calculator toată ziua.
Iată care sunt acestea!

Cum reacționează corpul tău atunci când stai al calculator toată ziua?


1. Anxietate socială


În momentul în care munca ta este concentrată la calculator, există mari șanse să nu ai foarte mult timp de interacțiune socială. După un timp, începi să te obișnuiești astfel. Timpul petrecut în fața ecranelor, în locul comunicării față în față, dăunează abilităților noastre sociale. Iar like-urile și share-urile din social media nu sunt la fel de importante ca o conversație relaxată sau o strângere de mână.

2. Probleme cu ochii


Nici nu te poți gândi ce s-ar întâmpla dacă ți-ai pierde vederea. Însă există un număr tot mai mare de persoane care au probleme cu ochii, din cauza luminii albastre emise în timpul folosirii calculatorului.
După un maraton de verificat e-mailuri, trimis mesaje, dat scroll pe Facebook, realizat sarcinile la muncă, probabil că și ochii tăi se simt obosiți. Și poate fi destul de dureros pentru aceștia să se concentreze pe un text minuscul, pe un ecran, ore în șir. Încearcă să faci pauze, cel puțin o dată pe oră, pentru a evita durerile de cap.

3. Dureri de cap și postură proastă


Cel mai vizibil efect secundar al utilizării excesive a calculatorului este stricarea posturii normale. Stai multe ore pe un scaun, în fața calculatorului? De-a lungul timpului, coloana ta vertebrală va avea de suferit.
Încearcă să te ridici de pe scaun în timpul micilor pauze și plimbă-te puțin prin birou. De asemenea, încearcă să-ți tragi umerii în spate, după o oră petrecută la birou.

4. Sindromul de tunel carpian


Simți vreodată o senzație de strângere la nivelul încheieturii mâinii sau antebrațului? Poate începe ca un ușor disconfort la încheietura mâinii drepte. Cu cât petreci mai mult timp în fața calculatorului, cu atât mai departe poate radia durerea - către palmă sau chiar și către cot. Mișcările repetitive pot duce la apariția unei inflamații.
De aceea, dacă scrii la calculator foarte mult și simți vreo durere, este recomandat să cauți ajutorul unui medic.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod