Ce se întâmplă dacă renunți la anticoncepționale?

Anticoncepționalele te pot ajuta să scapi de coșuri, să reglezi perioada menstruală și să eviți o sarcină.
Iar dacă ai luat anticoncepționale pentru o perioadă mare de timp, este normal să te întrebi ce se întâmplă dacă renunți la anticoncepționale. Vestea bună este că nu există diferențe foarte mari atunci când renunți la acest tratament. Însă dacă luai pastilele acestea cu un scop anume, pentru a ameliora crampele sau acneea, s-ar putea să ai de-a face din nou cu aceste simptome. Efectele secundare care apar după încetarea tratamentului cu anticoncepționale depind de tipul de pastile pe care le luai și dozajul acestora.
Iată la ce te poți aștepta!

4 efecte care apar după ce renunți la anticoncepționale


1. Ai putea rămâne însărcinată imediat


Organismul tău nu are nevoie de o perioadă tampon pentru a elimina pastilele. Pentru cele mai multe femei, ovulația normală revine după o lună sau două, iar un studiu a concluzionat că 20% dintre femei au reușit să rămână însărcinate la o lună după ce au oprit tratamentul cu anticoncepționale. 

2. Greutatea probabil că va rămâne la fel


Nu renunța la anticoncepționale doar pentru că vrei să scapi de kilogramele în plus. Cu toate că multe femei cred că s-au îngrășat din cauza acestor pastile, cercetările științifice nu au reușit să găsească nicio legătură între contraceptivele orale și îngrășat.
Există o singură excepție - pastilele care conțin doar progesteron pot determina o creștere în greutate la unele femei.

3. S-ar putea să revină acneea


Contraceptivele orale care conțin estrogen și progesteron sunt responsabile pentru curățarea tenului în cazul multor femei, deoarece pot reduce nivelul de androgen din organism, un hormon care produce uleiurile naturale ale pielii. După ce renunți la anticoncepționale, vei observa mai multe coșuri, mai ales în timpul perioadei menstruale, când nivel hormonilor fluctuează.

4. Menstruația va fi mai puțin regulată


Unul dintre cele mai mari beneficii ale pilulei este faptul că reglează ciclul menstrual. Contraceptivele orale ameliorează durerile asociate cu menstruația și reduc cantitatea de sânge care este pierdută în mod normal.
Atunci când renunți la folosirea contraceptivelor orale, este normal ca menstruația să fie puțin mai imprevizibilă, în ceea ce privește perioada în care apare, cât de mult durează și câte crampe ai. Unele femei, care au luat anticoncepționale mai mulți ani la rând, cred că perioada menstruală este regulată. Însă când opresc tratamentul, își dau seama că menstruația lor nu este la fel de regulată precum credeau. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod