Primele semne de sarcină: cum știi dacă ești însărcinată

Te întrebi dacă ești însărcinată? Singura modalitate de a ști cu siguranță acest lucru este un test de sarcină sau un test de sânge, dar există și primele semne de sarcină care s-ar putea să îți dezvăluie apariția unui copil în viața ta.

Care sunt primele semne de sarcină pe care le poți observa?

Fiecare femeie este diferită, precum și experiențele sarcinilor. Nu toate femeile au aceleași simptome, acestea putând varia chiar și de la o sarcină la alta. De asemenea, din cauza faptului că primele simptome de sarcină imită de multe ori simptomele pe care le ai înainte și în timpul menstruației, s-ar putea să nu îți dai seama că ești gravidă. Cu toate acestea, iată după ce semne te poți ghida!

Dificultăți de respirație

Ai început să obosești mai ușor când urci scările? S-ar putea ca acesta să fie unul dintre primele semne de sarcină. Fătul în creștere are nevoie de oxigen, lăsându-te pe tine fără aer uneori.

Pe măsură ce crește bebelușul, acesta pune presiune pe plămânii și diafragma ta.

Dureri ale sânilor

Schimbările la nivelul bustului sunt un alt semn care poate indica o sarcină. Nivelurile hormonale ale femeilor se schimbă rapid după concepție. Din cauza acestor modificări, sânii se pot inflama sau deveni dureroși după o săptămână sau două. De asemenea, pot deveni mai grei, iar zonele din jurul mameloanelor, numite areole, se pot închide la culoare.

Primele semne de sarcină: Oboseală

Nu ai reușit să citești nici măcar o pagină din cartea ta înainte de a adormi aseară? În cazul în care te simți brusc obosită, s-ar putea să fie din cauza nivelului în creștere a hormonilor din organismul tău. Acest simptom poate apărea chiar la o săptămână după concepție.

Pentru multe dintre viitoarele mămici, oboseala continuă să fie prezentă pe durata primului trimestru al sarcinii.

Greață

Majoritatea femeilor gravide încep să aibă grețuri în jurul celei de-a 6-a săptămâni de sarcină, dar unele viitoare mămici pot experimenta acest simptom chiar și mai devreme. Greața va dispărea, cel mai probabil, în cel de-al doilea trimestru de sarcină. Între timp, încearcă să mănânci alimente care îți calmează stomacul, precum biscuiți sau băuturi fără alcool pe bază de ghimbir.

Întârzierea menstruației

Multe dintre primele semne ale sarcinii sunt, de asemenea, simptome ale sindromului premenstrual. Cel mai clar indiciu pentru o sarcină este întârzierea menstruației.

În cazul în care menstruația ta este destul de regulată și a întârziat, ai putea să faci o vizită la farmacie.

Primele semne de sarcină: Urinări frecvente

Dacă, dintr-o dată, nu mai poți dormi în timpul nopții fără cel puțin o vizită la toaletă, s-ar putea ca acesta să fie un semn al unei sarcini. În timpul sarcinii, corpul tău produce mai multe lichide, ceea ce înseamnă că vezica urinară va avea un program prelungit. 

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod