varstnici

Ce schimbări se produc în organism odată cu înaintarea în vârstă

Înaintarea în vârstă este un proces normal în viața tuturor oamenilor, dar odată cu aceasta apar și schimbări importante la nivelul corpului și al întregului organism.
Este important să știi cât mai multe despre acestea, pentru a te putea proteja de diferite afecțiuni și să știi mereu cum să ai grijă de tine și de cei din jurul tău, mai ales pentru că multe dintre aceste schimbări sunt influențate și de stilul de viață. Iată câteva dintre acestea:

Slăbirea vederii


Vederea se deteriorează în timp, începând cu vârsta de 40 de ani. După această perioadă este posibil să ai nevoie de ochelari pentru a citi sau pentru a vedea mai clar când lucrezi la laptop.


De asemenea, în funcție de stilul de viață și de viciile pe care le ai, există riscul de a dezvolta anumite afecțiuni oculare, precum degenerescența musculară. Aceasta este influențată de fumat, obezitate și o dietă bogată în grăsimi.

Dacă observi schimbări semnificative în calitatea vederii, discută cu medicul despre degenerescenta maculara tratament și ocupă-te la timp de rezolvarea problemelor asociate cu aceasta. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod