Ce greșeli duc la afecțiuni grave când porți lenjeria intimă

Ce greșeli duc la afecțiuni grave când porți lenjeria intimă

Tipul de lenjerie intimă aleasă și obiceiurile tale zilnice pot avea un impact semnificativ asupra stării tale de sănătate. Iată ce greșeli duc la afecțiuni grave când porți lenjeria intimă!
Cele mai comune greșeli care duc la afecțiuni grave când porți lenjeria intimă

1. Lenjeria intimă prea strâmtă


Lenjeria intimă prea strâmtă nu te flatează ca aspect și poate să favorizeze apariția iritării vaginale, mai ales în cazul femeilor aflate la postmenopauză. Pereții vaginali ai femeilor aflate la menopauză tind să fie foarte subțiri. Din această cauză, orice lenjerie care este strâmtă și freacă pielea poate duce la iritare.

2. Lenjeria intimă din țesături sintetice și mătase


Când vine vorba de material, experții sunt de acord că preferința ta personală poate influența tipul de lenjerie intimă aleasă. Însă cât timp zona inghinală vine în contact cu o porțiune de bumbac, este bine.
Cele mai multe tipuri de lenjerie intimă sunt realizate din materiale respirabile. Dar dacă vrei condiții optime în ceea ce privește lenjeria intimă, îndepărtează materialele sintetice și poartă mătase doar la ocazii speciale. Țesăturile sintetice și mătasea nu sunt respirabile, ceea ce crește riscul ca umezeală să fie prinsă și reținută, ducând la apariția unei infecții bacteriene.

3. Modelul lenjeriei intime


Dacă ai o sensibilitate, lenjeria intimă tip tanga sau bikini s-ar putea să crească riscul apariției infecțiilor bacteriene. Tanga reprezintă un mijloc de transport al bacteriilor din partea din spate către față.


4. Lenjeria intimă purtată noaptea


Cei mai mulți experți sunt susținători ai somnului fără lenjerie intimă, cât timp ești confortabilă. Deși este o chestiune de preferință personală, ar trebui să dormi fără lenjerie de corp. Iar femeile care trec prin menopauză, lipsa lenjeriei intime în timpul nopții are și mai mult sens. Cu cât porți mai multe piese vestimentare, cu atât mai mult transpiri în timpul nopții.

5. Lenjeria intimă pentru persoanele care transpiră mult


Femeile și bărbații care tind să transpire mult ar trebui să își schimbe lenjeria în mod regulat - de două ori pe zi, spre deosebire de o dată pe zi pentru celelalte persoane. Iar toate persoanele care fac mișcare și exerciții ar trebuie să își schimbe lenjeria imediat dupa ce termină rutina zilnică.
Un mediu cald și umed reprezintă locul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Iar persoanele predispuse la transpirație ar trebui să investească în lenjeria de corp din materiale speciale și să evite lenjeria de bumbac, deoarece aceasta tinde să stea umedă odată ce transpiri.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod