De ce ne dor dintii vara?

Evident, afectiunile dentare sunt prezente in orice moment al anului. Totusi, in perioada verii ne putem confrunta cu o sensibilitate dentara ridicata, indusa de consumul unor alimente reci precum inghetata. “Pe perioada verii exista si riscul modificarii culorii dintelui din cauza alimentelor precum cocktail-uri, fresh-uri de fructe sau chiar inghetata. Aceste pete se pot elimina prin tehnica periajului profesional”, spune medicul stomatolog Andreea Troncea.

Asa ca dintele care prezinta o inflamatie poate provoaca dureri intense.
Stomatologul recomanda ca, pana ajungeti in cabinetul medicului de specialitate, pentru a miscora simptomele, sa va administrati antiinflamatoare uzuale, sa aplicati comprese reci si sa evitati la maxim caldura. “Pentru a preintampina orice problema dentara sunt recomandate vizite la medicul stomatolog la 6 luni, poate si la 3 luni. La 6 luni este indicat sa se realizeze si o igienizare profesionala”, a mai adaugat medicul stomatolog.

Studiile arata ca un procent foarte mare din populatia Romaniei sufera de afectiuni dentare.
Problemele dentare apar in urma unei igiene orale necorespunzatoare. Printre acesta se numara: leziuni carioase, placa dentara, respiratie urat mirositoare si afectiunea parodontala. Preventia poate scuti costurile ce apar atunci cand problemele dentare se acutizeaza. “Daca pacientul se prezinta bianual in cabinetul stomatologic medical poate efectua manopere de preventie precum: fluorizari dentare, sigilari dentare, precum si igienizarea dentara care asigura sanatatea ligamentelor de sustinere ale dintelui.
Aceste manopere sunt minim invazive, iar costurile sunt foarte mici. Problema este ca noi, medicii stomatologi, ne confruntam cu afectiuni dentare grave, dintii fiind intr-un stadiu irecuperabil si atunci costurile pot deveni destul de mari. Cu alte cuvinte, preventia dentara este cea mai buna masura impotriva problemelor dentare, cu un minim de efort financiar
”, a incheiat medicul stomatolog Andreea Troncea.  

Orice problema dentara netratata la timp sau necorespunzator poate prezenta un pericol pentru intreg organismul.
Principala problema care apare este pierderea dintilor, care duce la o masticatie dificila si defectuoasa. In acest caz ne putem confrunta cu probleme ale sistemului digestiv prin lipsa mestecarii complete a alimentelor. Infectiile dentare se pot transforma cu usurinta in probleme de sanatate generalizate, deoarece cavitatea bucala comunica cu restul organismului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod