Ce alimente conțin cele mai multe grăsimi saturate?

Grăsimile saturate sunt rele pentru inimă și trebuie evitate. Ca să faci acest lucru trebuie să știi ce alimente conțin cele mai multe grăsimi saturate.

Grăsimile saturate sunt un tip de grăsimi în stare solidă la temperatura camerei,  cum sunt untura, untul sau uleiul de cocos. Ele sunt benefice pentru organismul uman doar dacă sunt consumate în cantități mici. O cantitate prea mare va ridica nivelul colesterolului „rău”, LDL, care sporește riscul afecțiunilor cardiace. De aceea este important ca aportul de calorii provenit din grăsimi saturate să nu depășescă 10%. Într-un regim de 2000 de calorii pe zi, asta înseamnă 200 de calorii sau 22 de grame de grăsimi saturate. 


Ce alimente conțin cele mai multe grăsimi saturate?

Foto: webmd.com 

1 din 13

Înghețată sau iaurt grecesc?

Iaurtul grecesc conține 6 grame la 120 de grame, față de 4 grame de grăsimi saturate la înghețată. Diferența constă în faptul că cele 4 grame de la înghețată se găsesc în 60 de grame, de două ori mai puțin decât în cazul iaurtului. Există diverse tipuri de iaurt grecesc (degresat sau fără grăsimi) în care nu există deloc sau este prezentă doar o mica cantitate de grăsimi saturate.

MAI MULT DESPRE: nutritie, sanatate, grasimi saturate
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod