Care sunt cele mai sănătoase banane

Care sunt cele mai sănătoase banane: verzi, galbene sau cu pete maronii?

Tu cum preferi să mănânci bananele: verzi, galbene sau cu pete maronii? Știi care sunt cele mai sănătoase banane ca să faci cea mai bună alegere?
Unii preferă să consume bananele mai verzi, în vreme ce alții preferă dulceața și aroma lor când ajung să fie mai coapte. Află dacă bananele sunt mai sănătoase coapte sau mai verzi!

Bananele sunt bune pentru digestie, sănătatea inimii și pot să ajute la slăbit. Ele furnizează o cantitate însemnată de potasiu împreună cu o mulțime de vitamine necesare pentru sănătatea corpului nostru. Însă, potrivit specialiștilor, bananele aduc nutrienți diferiți în funcție de stadiile de coacere:


Bananele verzi conțin amidon rezistent și sunt bune la slăbit

Potrivit unui nutriționist citat de publicația providr.com, acest tip de amidon acționează precum fibrele odată ajuns în corp. ”Amidonul rezistent care se găsește în bananele verzi poate reduce riscul de diabet, deoarece ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
De asemenea, tot acest amidon poate reduce riscul bolilor cardiovasculare pentru că favorizează scăderea nivelului de colesterol rău”,
spune nutriționistul Jill Corleone. 

Astfel că bananele verzi sunt mai sățioase și mai potrivite dacă vrei să slăbești. Ele au și un indice glicemic scăzut, fiind perfecte pentru o gustare între mesele principale. 


Cele mai sănătoase banane: Cele galbene conțin mai mulți antioxidanți

Antioxidanții ne feresc corpul de boli grave. Bananele galbene conțin dopamină, un antioxidant care reduce riscul bolilor de inimă și a celor degenerative. De asemenea, pe măsură ce devin mai coapte bananele conțin mai multe zaharuri, astfel că bananele galbene vor fi mai dulci. 


Bananele galbene cu pete maronii sunt mai puțin sănătoase decât cele fără pete

Chiar dacă nu sunt la fel de sănătoase precum cele fără pete maronii, aceste banane care au câteva pete maronii încă mai conțin o cantitate destul de ridicată de antioxidanți. De asemenea, ele sunt mult mai dulci decât bananele galbene și se numără printre preferatele tuturor atunci când vine vorba despre gustul lor. 

Un grup de cercetători japonezi au demonstrat că că bananele galbene cu pete maronii au substanțe care feresc corpul de cancer.
În urma cerceătorilor realizate, ei au descoperit că bananele galbene cu câteva pete maronii au o cantitate de 8 ori mai mare de factor de necroză tumorală (TNF sau tumor necrosis factor)  decât bananele verzi. Această substanță are capacitatea de a distruge celulele tumorale și de a induce necroza lor. 


Cele mai sănătoase banane: Bananele foarte coapte care au coaja maronie

Acestea au cea mai mare cantitate de zahăr, însă au în continuare și foarte mult potasiu care este deosebit de util pentru sănătatea inimii și a oaselor. Bananele foarte coapte cu coajă maronie conțin triptofan, un aminoacid care conferă starea de bine, ameliorează stările depresive, anxietatea și te ajută să ai un somn odihnitor. 

Un alt aspect pe care trebuie să-l cunoști este legat de faptul că cu cât este mai coaptă o banană cu atât este mai ușor de digerat.
Astfel că, bananele foarte coapte cu coaja maronie sunt o alternativă excelentă pentru persoanele care se confruntă cu probleme digestive. 

În schimb, pe măsură ce o banană devine foarte coaptă, ea își va pierde încet din nutrienți. De aceea, bananele cu coaja integral maronie trebuie păstrate la frigider, susțin specialiștii. 

Astfel că, indiferent de stadiul de coacere, bananele sunt sănătoase și depinde doar de gusturile și de preferințele tale ca să le consumi după bunul plac. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod