5 solutii care te scapa de balonare si flatulenta

Te confrunti cu aceste probleme si nu mai stii ce sa faci ca sa scapi de ele? Cu toate ca mananci putin, tot simti la finalul mesei senzatia de balonare? Respecta cateva reguli si nu vei mai avea astfel de probleme!
Cercetatorii de la Universitatea Harvard au stabilit cateva sfaturi care te ajuta sa nu mai ai probleme cu gazele intestinale. Le poti urma si tu pentru a verifica rezultatul!

1. Mananca incet! Cate putin aer intra in stomac de fiecare data cand inghiti. Pentru a reduce cantitatea de aer, mananca si bea incetisor si nu uita sa mesteci foarte bine alimentele inainte de a le inghiti.

2. Evita bauturile carbogazoase! Aerul "incorporat" in sucurile carbogazoase, bere ajunge in stomac si poate cauza senzatia de balonare si gaze intestinale.

3. Nu fuma! Cate putin aer este "inghitit" odata cu fiecare fum de tutun. Probabil ca flatulenta ar putea fi adaugata pe lista consecintelor fumatului, sustin expertii.

4. Gateste adecvat fasolea boabe! Se fierbe incet si in mai multe  ape.

5. Evita alimentele bogate in sulf! Mirosul neplacut al gazelor intestinale este dat de sulf, prin urmare poti incepe prin a reduce consumul de aoua, carne si conopida.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miha pe 9 Oct 2007, 09:47
    naspa articol

    este destul de slabut, eu de exemplu din toate ce s-a prezentat cateodata mananc repede, in rest mananc destul de incet, rar carne, nu fumez, nu beau cu acid si cu toate astea ma balonez ff des...nu s-a vorbit despre stres, despre calatorii si schimbul de casa(cand te duci la bunici spre exemplu pt mai multe zile si nu poti iesi cu scaunul)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod