Prima banca cu celule stem infiintata pana la sfarsitul anului

Timisoara va avea prima banca cu celule stem din tara.
Prima banca cu celule stem va fi infiintata in cadrul Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara, cel tarziu pana la sfarsitul anului. Seful Clinicii Hematologice din cadrul spitalului, prof. dr. Marghit Serban, a declarat ca primele aparate au ajuns deja.

"Mamele care vor dori la nastere sa li se recolteze celule din cordonul ombilical nu vor mai trebui sa apeleze la banci din strainatate, asa cum se intampla acum", a adaugat Marghit Serban.

Celulele stem folosite pentru vindecarea copilului de o boala grava, care necesita de cele mai multe ori un transplant, vor fi recoltate, prelucrate si pastrate la banca din Timisoara.
Potrivit sursei citate mai sus, daca interventia se va face la cererea mamei, aceasta va costa cate sute de euro, ca si instarinatate, iar, daca bebelusul are deja o afectiune si poate fi salvat doar cu ajutorul celulelor stem, atunci interventia este gratuita.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Scoban Simona pe 26 Oct 2007, 01:48
    as dorii mai de graba o intrebare

    daca se poate,as dorii sa stiu daca celulele stem pot fii folosite in marirea saniilor?

    0
    0

  • mama pe 9 Oct 2007, 07:12
    stem...

    vaai, inca o mare, MARE posibilitate pentru medicii care vor lucra la aceasta banca stem, sa devina miliardari in euro intr-un timp f. scurt!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod