Motive ciudate pentru care transpiri

Transpirația nu este un subiect de discuție care poate fi dezbătut la întâlnirile cu prietenii.
Chiar dacă nu vorbești despre asta, motivele pentru care transpiri pot fi și unele dintre cele mai neașteptate. Te întrebi dacă faci ceva greșit, dacă nu ți se potrivește deodorantul ales. Însă există câteva motive ciudate pentru care transpiri și pe care le poți evita. Iată care sunt acestea!

De ce transpiri?


1. Stres


Un nivel ridicat al stresului cauzează sudoare și mirosuri urâte, așa că este timpul să te liniștești puțin. Organismul uman are două tipuri de glande sudoripare. Glandele ecrine sunt răspândite pe întreg corpul și se deschid la nivelul pielii.
Când transpiri prin acestea, lichidul evaporat are rolul de a te răcori. Glandele apocrine se deschid la nivelul axilelor. Acestea eliberează un lichid lăptos, care produce un miros urât și este cauzat de condițiile stresante.

2. Mâncare picantă


Dacă ai o întâlnire, încearcă să eviți consumul de usturoi din ziua respectivă, și nu doar din cauza unei respirații urât mirositoare. Anumite condimente, cum ar fi usturoiul sau curry, pot da transpirației un miros urât. Pe măsură ce organismul digeră aceste mirodenii, elimină și un gaz ce conține sulf. 

3. Diete cu un conținut scăzut de carbohidrați


Dietele sărace în carbohidrați sunt cunoscute pentru ajutorul pe care îl dau persoanelor ce vor să slăbească. Atunci când corpul nu primește suficienți carbohidrați, începe să ardă grăsimi în schimb.
Iar această schimbare duce la apariția unui produs chimic, care poate face transpirația să miroasă ca dizolvantul pentru unghii. Modificarea exactă a mirosului natural al corpului depinde de chimia corpului fiecărei persoane. 

4. Sutienul preferat


Știi sutienul acela din dantelă care te face să te simți bine? Nu contează dacă te duci la o întâlnire cu partenerul tău sau dacă ieși în parc împreună cu copiii tăi. Atunci când porți un sutien sexy, te simți uimitor. Problema apare în momentul în care sutienul nu are timp să ia o pauză.
Sutienele stau pe zonele pielii care sunt predispuse la transpirație, cum ar fi pieptul și sânii. Iar în momentul în care nu sunt din materiale prin care poate respira pielea, s-ar putea să transpiri mai mult decât de obicei.

5. Suplimentele pe bază de ulei de pește


Aceste suplimente sunt perfecte pentru o piele strălucitoare, un păr frumos și nenumărate beneficii aduse creierului, însă vin și cu efecte adverse la pachet. Colina, una dintre vitaminele regăsite în suplimentele pe bază de ulei de pește, este responsabilă pentru transpirația urât mirositoare.
Colina poate rămâne în țesuturile noastre zile întregi și iese prin sudoare. Dacă bei multă apă pe parcursul zilei, s-ar putea să scapi mai repede de această problemă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod