Dr. Oz: Top 6 remedii aflate la îndemână şi care te ajută când dai de greu

Multe dintre alimentele pe care le ai în casă te pot ajuta să alini diverse probleme medicale. Află de la celebrul Dr. Oz care sunt remediile la îndemână pe care te poţi baza oricând!

Remediile naturiste, simple şi ieftine au fost mereu folosite pentru a trata diverse probleme medicale. Chiar şi în prezent ele sunt la fel de apreciate şi foarte multe persoane decid să apeleze la trucuri băbeşti în defavoarea medicamentelor sintetice.

Iată care sunt cele mai bune remedii naturale pe care le ai în casă şi pe care Dr. Oz le recomandă spre folosinţă atunci când ai diverse probleme medicale:

1. Usturoiul

Numeroase studii au demonstrat de-a lungul timpului efectele benefice ale usturoiului. Dr.

Oz recomandă un consum zilnic de minimum o jumătate de căţel de usturoi, deoarece scade tensiunea arderială şi reduce nivelul colesterolului rău. Se pare că nivelul colesterolului rău se reduce cu 10% atunci când obişnuieşti să consumi zilnic puţin usturoi.


2. Pătrunjelul

Dr. Oz îţi recomandă să foloseşti frunzele proaspete de pătrunjel nu numai pentru a orna mâncărurile, ci să-l presari din abundenţă peste salate, ciorbe şi orice alte mâncăruri. Trebuie să ştii că pătrunjelul are un conţinut extrem de bogat în clorofilă care întăreşte imunitatea, are efect antiinflamator şi curăţă organismul de toxine.
De asemenea, un alt motiv întemeiat să consumi pătrunjelul este acela că previne apariţia bolilor de inimă şi alină durerile cauzate de artrită, datorită conţinutului bogat în acid alfa-linolenic, adică acele grăsimi bune necesare corpului.


3. Ghimbirul

A fost folosit din vremuri străvechi pentru a trata diverse probleme medicale. Se pare că ghimbirul stimulează corpul să producă enzime care uşurează digestia şi asigură o absorbţie mai bună a nutrienţilor din alimente. De asemenea, Dr. Oz recomandă folosirea ghimbirului atunci când ai senzaţie de greaţă sau rău de mişcare.



4. Trifoiul roşu

Ceaiul din trifoi roşu are proprietăţi antioxidante şi ajută la purificarea sistemului limfatic. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţiile rinichilor şi ale ficatului, stimulâmnd astfel eliminarea toxinelor din corp.


5. Menta

Pe lângă efectele benefice pentru stomac şi digestie, menta mai are o întrebuinţare de care nu multă lume ştie. Dr. Oz recomandă să pui pe ochi un plic de mentă după ce l-ai infuzat pentru ceai şi este călduţ. Acest lucru va calma senzaţia de mâncărime şi va da o senzaţie de ochi odihniţi.



6. Rozmarinul

Foloseşte-l de câte ori ai ocazia sau consumă ceai de rozmarin atunci când ai probleme cu circulaţia sângelui sau cu digestia. De asemenea, rozmarinul calmează sistemul nervos şi poate să fie un alita de nădejde atunci când eşti tensionată. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionica pe 28 Iun 2013, 20:32
    comentarii

    va multumesc pt ideile bune pe care ni le transmiteti eu le consider fff foarte importante si va apreciez ;va doresc numai bine si tot ce va dorit ,inca odata un mare MULTUMESC

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod