Cum funcţionează propolisul şi gălbenelele pentru durerile în gât

Această combinaţie este ideală, deoarece omoară bacteriile și virusurile, limitează răspândirea infecției şi reduce inflamația.
„Mă doare în gât!” „Nu pot să înghit!” Mulți dintre noi se confruntă cu această problemă când vremea se schimbă brusc de la o zi la alta. Ce este de făcut? Aplicarea unui simplu tratament pe bază de: propolis – un antibiotic natural și tinctură de gălbenele – un antiinflamator natural.

Cum apar durerile în gât?


Inflamația de la nivelul cavității bucale sau al faringelui generează senzația de durere în gât. Agenții patogeni – virusuri, bacterii, fungi –  sunt principalii factori care provoacă inflamații ale cavității bucale și faringelui.
Inflamațiile gâtului apar și din cauza unor factori agresivi precum: consumul de băuturi reci sau fierbinți, expunerea la frig, solicitarea excesivă a vocii. Acestea afectează mai ales persoanele cu o capacitate scăzută de apărare a organismului.


Afecțiunile inflamatorii la nivelul cavității bucale și faringiene se manifestă prin:


  • înroșirea și umflarea amigdalelor și faringelui;
  • senzație de usturime în gât;
  • dificultăți la înghițire;
  • dureri în gât;
  • răgușeală.


De ce este important să tratăm corect durerea în gât?


  • Pentru a limita extinderea infecției sau a inflamației;
  • Pentru a evita complicațiile: laringită, traheită, bronșită, pneumonie;
  • Pentru a preveni contractarea unei alte infecții;
  • Pentru a favoriza vindecarea rapidă.

Soluția naturală care îndeplinește toate aceste proprietăți o reprezintă combinația dintre propolis și tinctura de gălbenele. Aceasta este combinația ideală în cazul durerilor în gât, deoarece îmbină cele mai bune proprietăți de vindecare ale propolisului și gălbenelelor.

Propolisul este considerat cel mai puternic antibiotic natural.
Acesta dezinfectează mucoasa respiratorie, distrugând bacteriile, virusurile și fungii. Propolisul este de asemenea recunoscut pentru proprietatea de a stimula sistemul imunitar. Totodată, are efecte analgezice și antiinflamatoare, fiind foarte eficient pentru îndepărtarea durerii în gât. Propolisul acționează ca un adevărat anestezic local.

Tinctura de gălbenele are proprietăți antiinflamatoare dovedite și este folosită cu succes în cazul durerilor de gât pentru a limita extinderea infecției și pentru a reduce inflamația.
De asemenea, gălbenelele au efecte cicatrizante și regeneratoare, grăbind vindecarea țesuturilor deteriorate. Tinctura de gălbenele contribuie și ea la stimularea imunității locale.

Caută în farmacii un spray care să conţină aceste ingrediente pentru a trata durerile în gât.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod