Cele mai bune tratamente naturale pentru chisturile ovariene

Majoritatea cazurilor de chisturi ovariene sunt necancerigene, adică benigne. Însă, ele tind să se mărească și să devină dureroase în timp.
Chisturile ovariene pot să apară la orice vârstă, însă de regulă sunt asociate cu fluctuatțiile hormonale care pot să se facă simțite chiar și înainte de începerea menstruației. Partea bună este că aceste chisturi ovariene pot să dispară la fel cum și-au făcut apariția.

Cu ajutorul câtorva tratamente naturale, chisturile ovariene pot să fie reduse în dimensiune, ajungându-se până la dispariția lor completă. Iată care sunt cele mai bune tratamente naturale pentru chisturile ovariene:


1. Usturoiul

Usturoiul crud este considerat a fi unul dintre cele mai bune remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de chisturile ovariene. El trebuie consumat zilnic pe stomacul gol pentru a beneficia de proprietăție lui curative, potrivit site-ului Read and Digest.


2. Papaia

Acest fruct conține o enzimă numită papaină și poate să reduce simptomele supărătoare asociate cu chisturile ovariene. Trebuie să consumi acest fruct în fiecare zi, pe stomacul gol.


3. Pulpă de aloe vera cu miere de albine

Un amestec făcut din 1 ceașcă cu tequilla, 1 ceașcă cu pulpă de aloe vera, 1 ceașcă cu zeamă de lămâie și 1 ceașcă cu miere de albine organică s-a dovedit a fi extrem de util în tratarea și vindecarea chisturilor ovariene. Acest amestec se consumă în decursul unei luni. 
 
Potrivit specialiştilor, 80% dintre femei dezvoltă cel puțin o dată în viață chisturi ovariene, însă nu toate chisturile trebuie să fie un motiv de îngrijorare.
Practic, de cele mai multe ori, chisturile ovariene sunt depistate la un control de rutină, iar de regulă orice formaţiune mai mare de doi centimetri poate fi numit chist ovarian.
 
Chistul ovarian reprezintă o formațiune cu pereți subțiri, plină cu lichid. La nivelul ovarului se găsesc astfel de formațiuni în mod normal, însă au dimensiuni reduse, de ordinul milimetrilor, și poartă denumirea de foliculi. În fiecare lună, un astfel de folicul este recrutat, crește până la aproximativ 2 cm, moment in care se sparge eliberând ovocitul, într-un proces ce poartă numele de ovulație.

Majoritatea chisturilor apar atunci când ovarele funcţionează normal, iar acestea se numesc chisturi funcţionale.
Acestea nu dau simptome, sunt benigne și dispar frecvent fără tratament, după două sau trei luni. 
 
De regulă, simptomele care anunţă chisturile ovariene sunt:
  • o senzație de durere sau presiune în abdomenul inferior de partea pe care acesta se dezvoltă
  • disconfort în timpul contactului sexual
  • tulburări ale tranzitului intestinal
  • urinări frecvente.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod