Când să bei apă cu lămâie în loc să iei pastile: 11 situații

Apa cu lămâie este o băutură ideală pentru a-ți fortifica imunitatea, a reduce poftele alimentare, a stimula digestia, a accelera slăbirea și a reface echilibrul pH-ului din organism. Descoperă pentru ce afecțiuni este mai eficientă decât medicamentele.
Una dintre cele mai utile băuturi pe care le poți alege dimineața este apa cu lămâie. Dincolo de conținutul ridicat de antioxidanți, sucul de lămâie este bogat și în vitaminele din complexul B și vitamina C, carbohidrați și potasiu. Este un remediu foarte simplu de preparat pentru o varietate de probleme de sănătate.

 
Iată ce afecțiuni pot fi tratate eficient consumând apă cu lămâie:

 
1. Acnee

Poți reduce dimensiunea coșurilor, vei preveni semnele și apariția altor leziuni dacă bei frecvent această combinație utilă înainte de a lua micul dejun. De asemenea, poți tampona tenul cu suc de lămâie proaspăt stors în cazul în care suferi de acnee severă. Nu vei elimina doar leziunile problematice, ci vei crea și un aspect luminos al tenului, luptând împotriva ridurilor.

 
2. Calculi renali

Sucul de lămâie este o sursă excelentă de potasiu. Apa cu lămâie consumată în fiecare zi va preveni formarea depozitelor de oxalați la nivelul rinichilor, iar potasiul crește nivelul de citrat din urină.

 
3. O imunitate redusă

Alege apa cu lămâie și pentru a da un impuls util sistemului tău imunitar. În acest mod îți vei ajuta organismul să detecteze și să elimine mai rapid agenții patogeni deoarece sucul de lămâie stimulează funcțiile sistemului limfatic.

 
4. Colică biliară 

Dacă ai calculi biliari și durerile apar frecvent este bine să apelezi la această băutură la fiecare masă ori gustare. Durerile și disconfortul vor dipărea imediat, iar tu vei avea mai multă energie pentru activitățile care te motivează.

 
5. Reflux gastroesofagian

Ai probleme de fiecare dată când consumi o masă cu multe feluri de mâncare sau ceva condimentat? Bea apă cu lămâie și te vei simți mai bine. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că simptomele specifice refluxului gastroesofagian pot fi ameliorate în numai 2 săptămâni dacă bei apă cu lămâie dimineața și seara.

 
6. Unghii casante sau cu pete

Această băutură acționează intern pentru a crește rezistența unghiilor și a le face mai strălucitoare. De asemenea, poți tampona unghiile cu suc de lămâie pentru a elimina petele de pe suprafața lor.

 
7. Fibromialgie

Apa cu lămâie plus exercițiile de yoga sunt combinația recomandată de specialiști pentru a înlătura oboseala asociată cu fibromialgia.

 
8. Crampe musculare după antrenamente

Te-ai antrenat mai mult la sală, iar după aceea ai senzația că nu mai poți nici măcar să cobori scările? Bea apă cu lămâie, iar durerile se vor reduce, dispărând în câteva ore.

 
9. Articulații umflate și dureri articulare

Ai dureri și ți-e greu să te miști din cauza artritei, reumatismului sau gutei? Poți ameliora rapid umflăturile și durerile dacă bei apă cu lămâie în fiecare zi. Sucul de lămâie reduce cantitatea de acid uric acumulată la nivelul articulațiilor, ajutându-te să previi sau să ții sub control artrita, reumatismul sezonier și guta.
Te vei mișca mai ușor și nu va mai fi atât de dureros să te apleci când ai nevoie de ceva.

 
10. Slăbire

Apa cu lămâie suprimă apetitul și favorizează eliminarea kilogramelor în plus. Te ajută să-ți stabilizezi glicemia, astfel încât nu vei mai ceda tot timpul în fața poftelor alimentare. Pectina din sucul de lămâie ține sub control senzația de foame și favorizează digestia optimă prin stimularea producției de bilă necesară pentru prelucrarea alimentelor consumate.

 
11. Răceală și gripă

Vitamina C din lămâie este un antioxidant natural. Consumă cât mai des apă cu lămâie pentru a preveni gripa și a fi plin de energie, chiar dacă cineva strănută sau tușește lângă tine.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod