Baia de sunete, o nouă practică wellness de încercat pentru energizare și diminuarea stresului

Probabil că ai mai auzit acest termen de curând și te-ai întrebat ce înseamnă. Odată ce vei afla, îți vei dori, cu siguranță, și să încerci pe propria piele!
Baia de sunete este o practica wellness care e la fel de placuta precum suna. Tot mai multe persoane o incearca si, dupa o prima sesiune, se intorc pentru a doua. Daca te tenteaza si pe tine o astfel de experienta, poti afla mai multe despre ea mai jos.

Ce presupune, mai exact, baia de sunete?


Aceasta se mai numeste si „meditatie prin sunet” sau „terapie prin sunet”. Oricum ai alege sa ii spui, este vorba despre un singur lucru: o practica holistica, ce presupune sa te relaxezi complet si sa te lasi ghidata de ceea ce auzi in jurul tau.

Spre deosebire de yoga, meditatie ghidata sau alte practici care incurajeaza mindfulnessul, baia de sunete nu presupune sa faci nimic in afara de respiratie si prezenta.
Inspira adanc, expira complet si focalizeaza-ti atentia pe ceea ce percepe auzul.

De cele mai multe ori, baia de sunete presupune ascultarea mai multor stimuli: instrumente muzicale variate (gonguri, chitara, tobe, handpan), voci, boluri tibetane si nu numai. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod