ceai negru

7 beneficii ale ceaiului negru

Tipul de ceai pe care ar trebui să îl consumăm a stârnit polemici între specialiștii în nutriție și consumatorii de pretutindeni. Există o mulțime de tipuri de ceaiuri, precum negru, verde, de fructe, din plante, și în cazul fiecăruia pot fi aduse argumente pro și contra.
Însă ceaiul care stârnește cele mai multe discuții aprinse este cel negru. Deoarece conține cofeină, acesta este asociat cu durerile de cap, stările de iritabilitate, problemele cu somnul, amețeala și alte efecte pe care le poate cauza și cafeaua. Însă totul depinde de felul în care alegem să îl bem.

Dacă este consumat cu moderație, ceaiul negru poate avea câteva beneficii importante pentru sănătatea ta. Iată care sunt cele 7 beneficii ale ceaiului negru, potrivit doer.ro!

Menținerea sănătății orale


Potrivit unui studiu publicat de Tea Trade Health Research Association, ceaiul negru contribuie la reducerea plăcii dentare și la dezvoltarea bacteriilor în cavitatea orală.

Ceaiul negru conține polifenoli, antioxidanți naturali, care au un efect de curățare eficient.

Un sistem imunitar mai puternic


Ceaiul negru mai conține și antigeni de tip alkilamin, care ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, ceaiiul negru este bogat în tanin, un compus care ne protejează organismul de virusuri, fiind numai bun atunci când apar epidemii de gripă și răceală în jurul nostru. Citește continuarea pe divahair.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod