ten

Cât de des ar trebui să te speli pe față? Ce spun dermatologii

Ne-am obișnuit să ne spălam pe mâini „de un milion de ori” pe zi, dar în ce privește fața, încă nu se știe exact de câte ori trebuie să facem asta zilnic.

Pe de o parte, vrei sa indepartezi toate impuritatile pe care le acumulezi pe obraji, barbie si frunte de-a lungul zilei, dar, pe de alta parte, nu vrei sa exagerezi si sa te speli excesiv pe fata, ca sa nu ai parte de aceleasi probleme cu care se confrunta uneori mainile tale: uscaciune, iritatii si sensibilitate crescuta.

Pentru a afla cat de des trebuie sa te speli pe fata, Good Housekeeping a consultat doi dermatologi. Iata ce spun acestia:

Ideal ar fi sa te speli pe fata de doua ori pe zi


Specialistii sunt de acord ca in acest caz numarul magic este 2: spala-te o data dimineata si o data seara.

„Bacteriile se inmultesc pe tenul tau noaptea, cand dormi, asa ca trebuie sa te speli dimineata”, explica Debra Jaliman, profesor asistent de dermatologie la Icahn School of Medicine at Mount Sinai si autoare a cartii „Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist”.

Mona Gohara, profesor asociat de dermatologie la Yale School of Medicine, e de acord ca spalatul pe fata dimineata este important, nu doar pentru a te ajuta sa te trezesti, ci si pentru a-ti improspata chipul si a-l pregati pentru rutina de ingrijire a tenului.

Seara, desigur, trebuie sa-ti cureti tenul de resturile de machiaj, creme, uleiuri si impuritati (praf, particule produse de poluare si grasime), pentru ca porii sa nu se infunde, arata Dr.
Jaliman.

Daca ar fi sa alegi doar un moment al zilei, alege seara


Daca nu mai ai destula lotiune de curatare sau daca pur si simplu te temi ca pielea s-ar putea usca si crapa din cauza folosirii in exces a produselor de curatare, poti sa faci o pauza in rutina de spalare matinala a fetei, spune Dr. Gohara. E de ajuns sa te clatesti cu putina apa calda pentru a-ti hidrata tenul si poti sa-ti incepi ziua. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod