Recapata-ti silueta dupa nastere!

Vesnica problema a proaspetelor mamici este cea a kilogramelor in plus luate in timpul sarcinii. Despre cum sa revii la formele initiale fara a te infometa, dar si despre tratamentele de slabit efectuate la salon dupa sarcina, am discutat cu specialistul TopSanatate, Betty Ratiu, consultant in slabire si tratamente corporale.
Se spune ca iti poti recapata silueta in 9 luni - timpul in care ai fost insarcinata. Daca nu te afli printre norocoasele care au scapat de kilograme cu viteza luminii imediat dupa nastere sau in timpul alaptarii, iata cateva sfaturi care iti pot fi utile in lupta cu greutatea:

1. Nu tine dieta daca alaptezi!
Copilul tau are nevoie de multe substante nutritive (proteine, fier, calciu etc.) si ai nevoie de multa energie in timpul alaptarii.

2. Silueta dupa nastere: Fa miscare!
Plimbarile prin parc alaturi de bebelusul tau sunt o alternativa sanatoasa nu doar pentru tine, ci si pentru el.

3. Gateste sanatos!
Elimina tot ceea ce este hipercaloric. Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca in nicio zi de la masa ta.

4. Fa-ti o lista de cumparaturi!
Invata-te sa cumperi numai ceea ce iti este util. Lucrul acesta va fi benefic nu doar pentru silueta, ci si pentru bugetul familiei.

5.
Evita bauturile acidulate si alcoolul!

Acestea contin mult zahar si favorizeaza balonarea.

6. Dormi cel putin 8 ore pe noapte!
In timpul somnului se produce un hormon - leptina care da senzatia de satietate;

7. Gaseste-ti pe cineva care sa aiba un stil de viata asemanator cu al tau!
O prietena care tocmai a nascut, la fel ca si tine si care isi doreste sa slabeasca sau sotul tau care sa te sustina in acest demers, iti pot fi de mare ajutor;

8. Silueta dupa nastere: Limiteaza consumul de sare!
Obisnuieste-te sa ai zilnic trei mese principale si doua gustari!

Un stil de viata sanatos este benefic nu doar pentru tine, ci si pentru copilul tau. Daca tu vei avea obiceiuri alimentare sanatoase, puiul tau va avea un regim echilibrat si va fi ferit de boli.

Retine: nu incepe nicio dieta si niciun fel de tratament corporal fara acordul medicului!


Regimul profesional de slabire: cand este indicat?


Potrivit specialistului, "nu este recomandat sa incepi un regim de slabire si un program de remodelare corporala mai devreme de 6 luni de la nastere.
De asemenea, poti incepe tratamentul doar dupa ce nu mai alaptezi
".

Pentru a elimina kilogramele in plus rapid si usor, Betty Ratiu recomanda:

1. Un semiregim alimentar!
Atentie, pierderile extra rapide in greutate lasa vergeturi care nu mai dispar niciodata, ci doar pot fi ameliorate prin impachetari cu Parafango sau Parargil.

Poti incepe prin a manca peste, pui, vitel, legume (fierte/crude), fructe si lactate (evita branza sarata!). Renunta pentru o perioada la dulciuri, sucuri, paine, paste, carne grasa si incearca sa nu mananci nimic prajit.

Acest regim trebuie tinut 1-2 luni pentru a da rezultate foarte bune. Nu uita sa bei apa cu lamaie (este un foarte bun detoxifiant al organismului) si ceaiuri diuretice.

2. Practicarea aerobicului, tae-bo sau inotului!
Sportul poate fi un bun inamic impotriva kilogramelor in plus daca este efectuat cu regularitate.


3. Electrostimularea
Este cel mai rapid mod de a scapa de kilogramele in plus si de a-ti tonifia musculatura fara a depune efort. In acelasi timp circulatia sanguina se va imbunatati si celulita va disparea lasand locul musculaturii.

Atentie insa: aceste sedinte trebuie sa fie efectuate in numar de minim 10-15 si cu o frecventa de 3 ori pe saptamana pentru inceput. Te pot ajuta sa pierzi pana la 3-4 cm in circumferinta.

4. Impachetarile anticelulita
Pentru primele 2 sedinte se recoamnda efectuarea impachetarilor cu crema de termosudatie pentru eliminarea apei din corp, apoi poti opta pentru impachetari cu Fango extraforte pentru slabire, Parafango sau Parargil.

Trebuie sa efectuezi minim 10 impachetari, dupa care poti slabi pana la 4-5 kg si 6 cm in circumferinta. Tratamentul te ajuta si sa ameliorezi vergeturile lasate de sarcina, sa elimini celulita, toxinele, apa retinuta in corp, iar pielea isi va recapata elasticitatea.
Dupa o sedinta poti slabi pana la 900 gr si 1 cm in circumferinta.

5. Masajul
Este o modalitate extraordinara de a scapa de celulita si de aspectul de coaja de portocala, iar remodelarea manuala este extraordinara mai ales daca sedintele de masaj se efectueaza dupa impachetari. De asemenea acesta are un efect benefic asupra pielii, circulatiei sanguine si in plus te relaxeaza.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ramona pe 26 Nov 2008, 12:49
    La fel

    Exact, nu poti dormi 8 ore pe noapte daca ai bebe mic. Cat despre electrostimulare as avea o curiozitate: la ce distanta de la nastere ar trebui facuta si daca se poate face atat timp cat alaptezi. Multumesc

    1
    0

  • Maritzi pe 26 Nov 2008, 09:51
    "Documentare"

    Articolul nu este bine documentat. Fructele si legumele proaspete nu sunt indicate cand alaptezi, la fel: dormi 8 ore pe noapte! Cum? Cand un bebelus trebuie hranit la cateva ore? Nu stiu cat de indicate sunt electrostimularea si impachetarile, probabil cand bebelusul are deja 6 luni. Cu masajul sunt de acord. Ce sa mai spun, per total articolul este destul de prost si se vede ca autoarea nu are copii.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod