Lipsa de calciu dupa nastere. Ce e de facut?...

Va rog sa-mi raspundeti: am nascut in urma cu 7 luni si de atunci am probleme cu dantura: dintii se sparg, cariile apar una dupa alta...
Va rog sa-mi raspundeti: am nascut in urma cu 7 luni si de atunci am probleme cu dantura: dintii se sparg, cariile apar una dupa alta. Stomatologul spune ca am lipsa de calciu. Ce pot sa iau? Ca+Mg? Calciu simplu? Caderea parului am stopat-o cu Ferrogradumet, dar cu dintii n-amreusit nimic. Deci ce sa iau? Va multumesc.

Dr. Gabriela Pantelimon, medic stomatolog specialist-ortodontie (Cabinet Dr. Pantelimon Stefan, Bd. Burebista 4, Bl D13, Sc 1, Ap 1, Sector 3, Bucuresti; Tel.: 021.323.34.71; Mobil: 0722.394.631, 0722.587.627) raspunde:

V-ati consumat din rezervele de calciu pentru o cauza buna.
Diagnosticarea lipsei de calciu se face prin metode specifice si medicul generalist va poate orienta cel mai bine asupra suplimentelor minerale de care aveti nevoie, in functie de diagnostic.

Pot exista "explozii" de carii in anumite situatii de dezechilibru metabolic sau scadere a imunitatii. Acest fenomen poate fi cu atat mai dramatic cu cat se manifesta pe un teren incorect igienizat. Ma refer la existenta unor carii incipiente, a unor carii secundare, obturatii vechi, neadaptate, nedecelabile decat la controlul stomatologic, la o carioactivitate mare si la alte conditii locale specifice.
Tratati cu rabdare tot ce este de tratat.

Mai departe tratamentul este tot local. Faceti igienizari profesionale cat de des si diferite tratamente profilactice, de la fluorizari la sigilari, aplicatii locale de alte substante profilactice (de exemplu, geluri care contin calciu si fosfat - chiar sunt niste produse noi care contin calciu legat de fosfat prin intermediul cazeinei - cereti informatii medicului stomatolog).

"Intarirea" smaltului are loc datorita legaturilor chimice care se pot realiza intre ionii de calciu, fluor etc.
continuti in geluri, paste, ape de gura si hidroxiapatita din smalt. Nu in ultimul rand, igiena dumneavoastra trebuie sa fie foarte buna (tehnica corecta de periaj, folosirea zilnica si corecta a atei dentere, ape de gura).

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Doina Marcu pe 15 Apr 2011, 16:23
    Calciul cel mai indicat pentru viitoarele mamici

    Un biocalciu foarte indicat pentru viitoarele mamici contine o cantitate extrem de mica citrat de Ca - 170 mg completata cu extractul lemnului copacului de Toreya (pentru intensificarea proceselor de schimb si echilibrarea PH; micsoreaza pietrele din rinichi si vezica urinara). Apoi, citratul de calciu care imbunatateste activitatea pancreasului, activeaza sinteza proteinelor pe de o parte, si compusul care preintampina intrarea calciului intra in reactie cu acidul sucului gastric, ceea ce permite o asimilare completa a calciului si a produselor din compexul acestuia in intestinul subtire sustinut de D3. Utilizare: 1. Se recomanda in special pentru femeile gravide si mamele care alapteaza, deoarece in aceasta perioada femeile pierd o cantitate foarte mare de calciu 2. Profilaxia rahitismului la copii 3. Profilaxia osteoporozei la adulti 4. Actiune tonica generala 5. Sursa suplimentara de calciu 6. Reglarea biligenezei si colepoezei. Rezultatele sunt in cazul diatezei urice 7. Fracturarea oaselor 8. Guta Componente de baza: -Praf de calciu (170 mg/comprimat) -Acidul fructelor din copacul Toreya (dupa datele unor surse, apt pentru dizolvarea calculilor, pietrelor) -Citrat de calciu -Acid fosforic caseinpeptidin (CPP) -Vitamina D3 Contraindicatii: Nu sunt Mod de folosire: Femeile gravide si mame care alapteaza: 3 tablete/zi (La femeile gravide si mame care alapteaza, efectul apare deja din ziua a doua de la ingerarea produsului)

    0
    0

  • lumi pe 24 Ian 2009, 00:50
    pot duce sarcina pana la sf?

    buna, ma numesc luminita si sunt insarcinata in 4 sapt....am fost diagnosticata cu toxoplasmoza igg 10;igm negativ.am un pisic de 4 ani .....dupa atata timp nu am imunitate?imi poate afecta copilul?ce imi recomandati?sa intrerup sau riscurile nu sunt asa mari.......nu pot risca viata copilului.......va rog daca puteti sa imi dati un raspuns ca nu stiu ce decizie sa iau...va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod