Tot ce trebuie să ştii despre fibromul uterin

 
 
Gedeon Richter Plc. anunță rezultatele studiului PEARL IV în cadrul ESGE. PEARL IV a fost un studiu clinic de fază III, randomizat, dublu-orb, cu brațe paralele care a investigat eficacitatea și siguranța tratamentului cu doze de 5mg sau 10mg de ulipristal acetat (UPA), administrat în mod intermitent, în cure repetate a câte 3 luni, pentru terapia pe termen lung a fibroamelor uterine simptomatice, caracterizate prin sângerări abundente. Studiul care a investigat administrarea a 4 cure de tratament a inclus 46 de centre europene, din 11 ţări arată:

La aproximativ 93% dintre femei s-a obținut controlul sângerării la sfârșitul fiecărei etape de tratament și cel puțin 76% dintre femei au prezentat amenoree la sfârșitul fiecărei etape de tratament.
S-a obținut o  reducere medie în volum a fibroamelor de până la 67%, la sfârșitul ciclului 4 de tratament.
La 65.5%, 73.5%, 74.7% și 78.1%  dintre paciente s-a înregistrat o scădere semnificativă a celor mai mari trei fibroame (respectiv ≥ 25% reducere), după fiecare din curele consecutive de tratament cu UPA 5mg (în total 4 etape).
73.5% dintre femei au devenit amenoreice și au prezentat și o scădere semnificativă clinic a dimensiunilor fibroamelor (≥ 25%), după 4 cure de tratament
Utilizarea de ulipristal acetat a determinat o îmbunătățire a calității vieții și o scădere a intensității durerii, care s-a menținut și în intervalele fără tratament.

Femeile care au fost diagnosticate cu fibrom uterin s-au simţit adesea dezorientate din cauza lipsei de opţiuni disponibile pentru tratarea fibromului, mai ales atunci când erau expuse unor opţiuni extreme, cum ar fi o histerectomie", a declarat Deborah Lancastle, psiholog în cadrul Universității Wales, Marea Britanie. „Asigurarea femeilor că există o varietate de opţiuni în tratarea fibromului uterin, inclusiv o variantă de terapie pe termen lung a simptomelor acestuia, care nu implică o intervenţie chirurgicală, va fi cu siguranță o ușurare pentru ele.
 
Luna noiembrie este luna de conştientizare a luptei împotriva fibromului uterin. Gedeon Richter împreună cu Societatea de Obstretică şi Ginecologie din România a iniţiat în urmă cu trei ani campania de educare şi informare asupra fibromului uterin "Află, discută, decide". 
Mai multe informații despre fibromul uterin puteți găsi și pe www.desprefibrom.ro, dar și pe pagina de Facebook a campaniei Fibromul Uterin.

Tabletele Esmya® 5mg conțin ulipristal acetat care este un un modulator selectiv al receptorilor de progesteron caracterizat printr-o specificitate tisulară cu efect progesteronic antagonist/ agonist, activ pe cale orală. Blochează în mod reversibil receptorii de progesteron în ţesuturile ţintă. După cum s-a publicat anterior în New England Journal of Medicine5-7, tratamentul pe termen scurt cu Esmya® 5mg s-a dovedit eficient în stoparea sângerărilor uterine, corectarea anemiei și micșorarea volumului fibroamelor. Datele recent publicate, confirmă eficacitatea și siguranța utilizarii intermitente repetate a Esmya® 5mg în terapia pe termen lung a fibromului uterin care a permis Comisiei Europene aprobarea Esmya pentru tratamentul intermitent în mai 2015.

Gedeon Richter Plc. (www.richter.hu), cu sediul central în Budapesta, Ungaria, este o companie farmaceutică importantă din Europa Centrală și de Est, cu o prezență directă în curs de expansiune în Europa de Vest. Portofoliul de produse al companiei Richter acoperă aproape toate ariile terapeutice importante, incluzând ginecologia, sistemul nervos central și cardiovascular. Deținând cel mai mare centru de cercetare-dezvoltare din Europa Centrală și de Est, activitatea de cercetarea originală a companiei se concentrează pe tulburările sistemului nervos central. Cu o vastă expertiză  recunoscută în chimia steroizilor, Richter este un jucător semnificativ la nivel mondial în domeniul sănătății femeilor. Richter este de asemenea activ în dezvoltarea de produse biosimilare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod