Sunt insarcinata?

Simptomele sarcinii difera de la femeie la femeie si de la o sarcina la alta. Unul dintre cele mai importante semne este intarzierea ciclului menstrual. La unele femei semnele unei sarcini apar inca de la prima saptamana dupa concepere, in timp ce la alte femei acestea apar dupa cateva saptamani sau chiar deloc.
Aici vei gasi cateva dintre cele mai intalnite simptome. Daca esti activa din punct de vedere sexual si experimentezi cateva dintre aceste simptome, este important sa faci un test de sarcina.  

1. Intarzierea sau lipsa menstruatiei. Acesta este cel mai intalnit semn al aparitiei unei sarcini. Se intampla insa ca multe femei insarcinate sa sangereze pe aceasta perioada dar, de obicei, aceasta sangerare dureaza putin si este in cantitati mai mici decat de obicei.  

Alte explicatii: Schimbarile bruste de greutate, oboseala, problemele hormonale, tensiunea, stressul, incetarea tratamentului cu anticonceptionale sau alaptarea.

2.
Sani umflati si sensibili. Sanii pot deveni umflati si sensibili la 1 - 2 saptamani dupa conceperea copilului.

Alte explicatii: Dezechilibru hormonal, anticonceptionale, sindromul premenstrual.

3. Oboseala. Aceasta poate aparea chiar din prima saptamana dupa concepere.

Alte explicatii: Stressul, epuizarea, depresia, o simpla raceala sau gripa sau o alta boala care te poate face sa te simti obosita.

4. Greturile de dimineata. Acestea pot aparea la 2 - 8 saptamani de la concepere. Unele femei se confrunta cu aceste greturi pe aproape toata perioada sarcinii, in timp ce altele nu prezinta deloc aceste simptome.


Alte explicatii: Toxiinfectii alimentare, stress sau alte afectiuni ale stomacului care pot provoca greata.

5. Dureri de spate. Acestea pot persista pe toata durata sarcinii.

Alte explicatii: Sindromul premenstrual, stressul sau alte afectiuni ale spatelui.

6. Migrene. Cresterea brusca a nivelului de hormoni din corp poate cauza durerile de cap.

Alte explicatii: Deshidratarea, sindromul premenstrual, ochii obositi sau alte afectiuni care produc migrene.

7. Urinare frecventa. La 6 - 8 saptamani dupa concepere s-ar putea sa simti nevoia sa "vizitezi" putin mai des baia.

Alte explicatii: Infectii urinare, diabet, cresterea consumului de lichide.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicoleta pe 25 Mai 2011, 11:59
    insarcinata?

    buna...akum o luna pe 16 aprilie am avut cm,ultima relatie sexuala am avut-o pe 3mai,luna asta trebuia sa-mi vina cm pe 16 mai dar nu mi-a venit,azi suntem in 25 si tot nu m-ia veni,deci mi-a intarziat cam 9 zile,dar ma dor sanii ca si cum akum mi-ar veni cm si am o senzatie ca si cum akum mi-ar curge ceva....greata nu am.pete nu.ameteli nu....sunt insarcinata? raspuns urgent

    0
    0

  • madalina pe 15 Nov 2010, 15:42
    influenta

    Imi intarzie ciclul de 5 zile si nu stiiu ce sa cred! am exact aceleasi simtome premestruale ca de obicei, doar ca nu vine! am o viata sexuala activa si se intampla des sa uit de protectie! Ma gandesc ca acum 2 saptamani a fost si prima oara in viata mea cand am donat sange, ar putea avea acest lucru vreo influenta?

    0
    0

  • ana maria pe 3 Iul 2010, 00:33
    nu inteleg simptomele

    buna. de ceva timp am dureri la ovarul drept mai ales in contactul sexual. la control doctorul mi-a spus ca am chist ovarian. am facut un tratament dar durerea nu sa ameliorat. ce alte cauze pot produce aceste dureri?

    0
    0

  • daniela pe 28 Mar 2010, 20:47
    sunt insarcinata?

    buna. acum 2 sapt am avut relatsii sexuale neprotejate.eram virgina,prietenul meu nu a ejaculat in mine dar totusi sunt ingrijorata.dupa 3 zile de actul sexual mi`a venith ciclul am o durere in partea stanga si o vaga durere de spate tot pe [partea stanga si ma simth usor balonata..poate e din cauza stresului.exista posibilitatea sa fiu insarcinata?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod