Nu ignora balonarea persistentă! Este semnul unei afecțiuni grave

Nu ignora balonarea persistentă! Este semnul unei afecțiuni grave

Femeile care prezintă simptomele cancerului ovarian consumă mai mult iaurt, în loc să meargă la medic, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie.
Iar motivul este că cele mai multe femei nu știu că balonarea persistentă este unul dintre simptomele cancerului ovarian.

Dacă o senzație ușoară de balonare care apare din când în când este normală, balonarea persistentă, care provoacă dureri intestinale, este un simptom important, pe care nu trebuie să-l ignori.

Balonarea este unul dintre cele mai importante semne ale cancerului ovarian, dar în cadrul unui sondaj efectuat în Marea Britanie, în care au fost incluse 1142 de femei, s-a descoperit că femeile care se confruntă cu balonare se "tratează" cumpărând mai mult iaurt cu probiotice, în loc să meargă la medic, potrivit metro.co.uk.

Sondajul a mai descoperit că 50% dintre femeile britanice și-ar schimba dieta dacă s-ar confrunta cu balonare persistentă, în loc să meargă la medic.
Acestea pun balonarea pe seama alimentației și sunt dispuse să facă unele schimbări precum reducerea glutenului și a produselor lactate, creșterea consumului de iaurt probiotic sau a consumului de ceai de mentă.

Deși alimentația dezechilibrată poate provoca balonare, atunci când acestă problemă devine persistentă și dureroasă este un semn alarmant, care nu trebuie ignorat.

Ce trebuie să știi despre cancerul ovarian:

Testele Babeș-Papanicolau nu detectează cancerul ovarian;
Cele mai multe cazuri de cancer ovarian sunt diagnosticate în rândul femeilor la menopauză, dar și femeile mai tinere pot face cancer ovarian;
Rata de supraviețuire este de până la 90% în cazul femeilor diagnosticate timpuriu.

În cadrul sondajului, numai 34% dintre femei au declarat că ar merge la medic dacă s-ar confrunta cu balonare persistentă, ceea ce este îngrijorător pentru că simptomele timpurii ale cancerului ovarian sunt astfel ignorate.

Două treimi dintre paciente sunt diagnosticate când boala deja este răspândită, ceea ce o face mult mai dificil de tratat. Potrivit oreganizației care a realizat studiul, numai una din cinci femeie știe că balonarea persistentă este un simptom al cancerului ovarian.

Simptomele cancerului ovarian:

Durere în zona pelviană și abdominală;
Balonare persistentă;
Senzație de sațietate care apare rapid în timpul mesei;
Nevoia de a urina des;
Oboseală accentuată;
Scăderea în greutate;
Lipsa poftei de mâncare.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod