Infertilitatea

Cu intristare remarcam - in lumea occidentala - o crestere ingrijoratoare a cazurilor de infertilitate...
Cu intristare remarcam - in lumea occidentala - o crestere ingrijoratoarea cazurilor de infertilitate. Cauzele acestui fenomen sunt multiple,dar, dintre toate subliniez: stress-ul, poluarea chimica, fonica siradioactiva, alimentatia gresita precum si tratamentele genetice aplicatesurselor de hrana animaliera si vegetala, dar - nu in ultimul rand -diverselor tratamente medicamentoase.

Nu este, aici, loc pentru critica surselor de distrugere a fertilitatii,in schimb, putem vorbi despre mijloace simple de combatere a acestuifenomen alarmant. In termenii medicinii traditionale chineze, impotentasi infertilitatea sunt puse pe seama lipsei "focului mistuitor alrinichilor". Aceasta s-ar traduce printr-o salba de energie (capacitatefunctionala) a rinichilor. Atunci cand un barbat constata ca jetulde urina isi micsoreaza vizibil forta, el trebuie sa inteleaga ca areloc o reducere a energiei vitale din rinichi si ca - in consecinta -si capacitatea sa sexuala este in scadere. Pentru o femeie, acestaar fi semnul scaderii fertilitatii. Este, deci, nevoie de o tonifierea rinichilor!

Rinichii animalelor sanatoase pot veni usor in ajutorul celor care seconfrunta cu aceasta problema. Ascultandu-ma, la un curs de dietoterapiechineza, o tanara doamna m-a intrebat ironic: "Asadar, daca vrem sascapam de frigiditate, impotenta si infertilitate, ar trebui sa mancamtesticule si penisuri de animale?". Raspunsul meu - foarte serios - afost: "da!". In traditia medicala chineza, atunci cand suferi cu ficatul,se recomanda sa mananci ficat; iar daca suferi cu stomacul, trebuiesa mananci burta si intestine si asa mai departe. Daca vei intreba unfitoterapeut chinez cum sa te tratezi de infertilitate, el iti va indicarapid urmatoarea reteta: pune la muiat, in vin de orez, doua testiculede miel, porc, sau bou, plus patru rinchi si 50 gr de curmale brune;apoi, fierbe-le in abur, pana se patrund bine. Pune toate ingredientele(preparate in abur) intr-un borcan cu capac si completeaza cu vin deorez. Lasa la macerat timp de trei luni. Se va bea cate o cescuta mica,in fiecare zi, la pranz si seara, inainte de mese.

Daca, totusi, nu iti place gustul rinichilor, ii poti prepara si altfel:taie-i in jumatati, astfel incat sa poti curata tot ce nu trebuie mancat,apoi taie din nou in felii mari. Pune o lingura de ulei intr-o tigaiesi, dupa ce s-a incins pune feliute de ghimber, usturoi si arpagic,adaugand si rinichii. Se amesteca in timpul prajirii timp de catevaminute. "Medicamentul" este foarte savuros.

Nu ocoli in dieta de fertilizare nici ficatul - fie el de porc, de pasaresau de vita - si, mai ales, crevetii. Acestia din urma sunt marele secretal invingerii impotentei si frigiditatii, cat si al infertilitatii. Incadin antichitate, medicii chinezi recomandau barbatilor sa nu manancecreveti atunci cand plecau la drum lung si nu puteau avea relatiisexuale, caci puteau avea hemoragii nazale. Crevetii, preparati in oricemod, sunt adevarata mana cereasca (sau... marina) pentru cei care-sidoresc sa aiba copii. Dar, cea mai eficienta reteta este aceea numitaCrevetii beti. Intr-o tigaie mai adanca, incinsa, pune crevetii sitoarna peste ei cognac sau whiskey sau (de ce nu?!) palinca, atat catsa-i acoperi. Mai adauga si putin ghimber, usturoi si ulei de susan (olingurita), apoi acopera si lasa cateva minute. Crevetii capata un gustexcelent. Nu uita ca femela de crevete produce, la fiecare imperechere,mii de ovule, ceea ce face din aceasta mica molusca animalul cu cea maimare putere de reproducere din lume. Chinezii sunt foarte interesati decreierul, testiculele, ficatul si ovulele crevetilor, ocolind intestinulmolustei. Noi, romanii, putem inlocui crevetii cu racii de apa dulce,chiar daca efectul este mai redus.

In fine, fara a fi epuizat toate metodele, sa retinem si efectulvaloros al zmeurei. Aceasta poate inlocui hormonii feminini. Vechiimedici chinezi le recomandau barbatilor cu o erectie prea persistentasa evite zmeura. In vreme ce femeile care consuma timp indelungat acestfruct au sanse mari de a dobandi o piele frumoasa, catifelata si de a-sireface fertilitatea. Zmeura culeasa inainte de a se coace si inmuiata1 - 2 minute in apa fierbinte, se pune la uscat la soare. Ea poate fimancata ca atare, sau se prepara o infuzie din 1 lingura de fructe la250 ml apa clocotita si se bea cat mai des.

Desigur, este foarte important ca fiecare cuplu care doreste sa aibacopii sa primeasca o instruire speciala si competenta de la un specialistin sistemele traditionale chinezesti de fertilizare. Acesta ii poateindruma si in ceea ce priveste relatia lor afectiva si sexuala, astfelincat succesul incercarilor de a deveni parinti sa fie asigurat.

de Adrian Florea
Mare maestru al federatiei mondiale de qigong
www.qitaky.ro
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stela pe 14 Mai 2010, 10:21
    infertilitate

    buna, am 42 de ani si de 2 ani incercam sa avem un bebe, am facut un set de analize care au iesit bine atat eu cat si sotul acum sunt in tratament hormonal pt ovulatie si luna de luna fac o ecografie pelvica pt vedea daca ovarele au ovule fac tratament luna de luna cu: fertilol o pastila in fiecare zi, clomid 5 pastile incepand cu a treia zi de ciclu o injectie in a 12 zi de ciclu dupa care progesteron in a 25 zi de ciclu daca voi stiti ceva in plus astept sa ma ajutati si indrumati pana la urma varsta e de vina mia zis doctora pt ca dupa 40 de ani ovulele nu mai sunt de calitate pa va pup si va urez succes

    0
    0

  • mihaela pe 22 Ian 2010, 18:02
    infertilitate

    am 29 ani si am fost diagnosticata cu infertilitate primara ,am urmat tratament cu duphaston deoarece mi-a iesit progesteronul sub limita normala ,iar ciclu imi vine la 45 zile ,pe perioada tratamentului mi-a venit normal cum l-am intrerupt mi s-a dereglat imi doresc foarte mult un copil va rog sa ma ajutati cu un sfat .Va multumesc

    0
    0

  • eugenia pe 16 Feb 2009, 15:16
    infertila de cand mam nascut

    Buna ziua din nefericire cazul meu e grav dar impreuna cu sotul meu pana acum am depasit momentul.In urma cu 5 ani am descoperit ca nu pot deveni mama pt ca mam nascut fara uter,sincer inca eu sper ca se va putea face ceva

    0
    0

  • leni.teodora pe 27 Nov 2008, 00:16
    infertilitate

    Si eu sunt la fel ca tine Florica,eu am facut toate testele posibile in Germania,si vor sa ma op.,sa vada daca am trompele infundate,imi este f.frica,de accea vreau sa stiu daca e vrun tratament bazat pe plante naturale pt.asa ceva?Va rog raspundeti daca stiti ceva ce da rezultate.

    0
    0

  • florica pe 17 Nov 2008, 19:29
    infertilitate

    de vreo10ani nu pot ramane insarcinata.si nu mi se gaseste nici o boala.am luat si medicamente dar nimic.ma puteti ajuta?

    0
    0

  • msm_26 pe 12 Aug 2008, 18:04
    ecograful

    am vazut ceva negru ca o pata neagra la ecograf ce inseamna era chiar in mijloc e ceva grav ?

    0
    0

  • jasmine pe 10 Iul 2008, 14:23
    infertilitate

    Din cauza unor celule precanceroase, descoperite in urma analizarii CIN , am suferit o interventie chirurgicala , o cauterizare mai precis, si de atuci au trecut ani de zile, nu reusesc sa raman insarcinatain ciuda mai multor tratamente , care insa nu au dat rezultate. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce tratament sa urmez, care sunt ultimele noutati farmacologice, sau daca nu cumva e posibil ca in urma interventiei chirurgicale sa se fi instalat infertilitatea. va multumesc din suflet. p.s. ma aproprii de 40 ani si nu am nici un copil, mi-l doresc foarte mult!!!!

    0
    0

  • veronika pe 10 Iun 2008, 01:01
    intertilitatea

    Sotul meu a fost diagnosticat cu azospermie ,este posibil sa avem vreodata copii?Ce recomandare imi puteti da?

    0
    0

  • pisifem pe 3 Mai 2008, 12:23
    rana pe col uterin poate diuce la infertilitate?

    am o rana pre col si as vrea sa stiu daca poate duce la infertilitate pt ca tem ca s-a agravat

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod