Disfunctiile sexuale masculine

Tulburarile de ejaculare
  • ejacularea prematura - atunci cand ejacularea se petrece inainte sau imediat dupa penetrare;

  • ejacularea tardiva - fenomen fiziologic care intarzie sa se produca si care apare in cazul repetarii actului sexual in cadrul aceleiasi partide sexuale sau la barbatii care intretin raporturi sexuale mai frecvente;

  • ejacularea retrograda - in timpul orgasmului, ejacularea in loc sa fie expulzata in exterior ajunge in vezica urinara.

Ejacularea prematura poate sa fie primara (cand problema a existat de la inceputul vietii sexuale) sau secundara (daca problema apare dupa o perioada anume). Atat ejacularea prematura, cat si cea tardiva pot fi cauzate de o lipsa de atractie fata de partenera, o trauma traita in trecut sau pot sa aiba la baza factori psihologici. O preocupare exacerbata asociata cu starea de nervozitate in legatura cu performanta ta sexuala pot sa atraga dupa sine acest fenomen fiziologic - ejacularea prematura - care este si cea mai frecventa problema sexuala la barbati.
De asemenea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita medicatiei, deoarece anumite medicamente cum ar fi antidepresivele pot sa influenteze procesul de ejaculare.

Cauzele ejacularii premature
Expertii sunt intr-o continua cercetare pentru o depistare exacta a factorilor care conduc la aceasta tulburare sexuala de care sufera barbatii. O buna perioada de timp vina a cazut asupra cauzelor de natura psihologica, insa in prezent s-a demonstrat ca la mijloc este o interactiune intre factorii de natura psihologica cu cei biologici.
  • disfunctii erectile;
  • anxietatea;
  • dezechilibrul hormonal;
  • dezechilibre la nivelul neurotransmitatorilor;
  • anumite probleme cu glanda tiroida;
  • inflamatii sau infectii ale prostatei sau uretrei;

Sunt foarte rare cazurile in care ejacularea prematura apare daca ai sistemul nervos la pamant dupa o interventie chirurgicala si trauma sau dupa intreruperea tratamentului cu narcotice folosit pentru anxietate sau alte probleme mentale.

Ejacularea prematura secundara poate sa apara la barbatii cu diabet, scleroza multipla, afectiuni ale prostatei, hipertensiune arteriala, hipotiroidism sau in urma unui consum exagerat de alcool.

Cauzele ejacularii tardive: traume sexuale in trecut, stres, probleme in cuplu, depresia, diabetul, scleroza multipla, interventii chirurgicale la glanda prostata, varsta inaintata, antidepresivele, beta-blocantele folosite in tratamentul hipertensiunii arteriale, calmantele si alcoolul.

Cauzele ejacularii retrograde:
in general, ejacularea retrograda afecteaza barbatii diabetici care sufera de neuropatie diabetica (afectarea nervilor).
Cel mai frecvent apare in urma unei interventii chirurgicale asupra glandei prostate. Alte cauze care favorizeaza aparitia: scleroza multipla, interventiile chirurgicale la colul vezical sau la nivelul abdomenului. De regula, nu necesita un tratament specific atata vreme cat fertilitatea nu este afectata.

Tratament
Trucuri pentru ejacularea prematura
pe care le poti incerca inainte de a apela la ajutorul medicului: masturbeaza-te cu o ora sau doua inainte de a intretine un raport sexual; folosirea unui prezervativ mai gros pentru diminuarea senzatiilor; respira adanc ca sa impiedici ejacularea; in timpul actului sexual apelati la pozitia femeia deasupra care ajuta la amanarea ejacularii; faceti scurte pauze in timpul actului sexual si gandeste-te la ceva ingrozitor de plictisitor.

Terapiile de cuplu: prin care partenerii sunt incurajati sa exploreze motivele care le afecteaza relatia si primesc sfaturi cum sa rezolve aceste probleme.

Medicatia
Pe langa tehnicile de auto-ajutor, mai pot fi folosite spray-urile pentru intarzierea ejacularii: se folosesc cu 10 minute inainte de contactul sexual si au un efect anestezic, scazand sensibilitatea la nivelul glandului.
In cazul ejacularii tardive, cauzele de natura fizica pot fi tratate: daca de exemplu, medicatia este sursa care cauzeaza problema, medicul iti poate prescrie un tratament alternativ. Solutia cea mai buna este sa te duci la un consult si sa discuti cu medicul tau posibilitatile unui tratament adecvat, in functie de problema intampinata.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marian pe 5 Feb 2014, 13:14
    Marirea penisului cu Xtrasize

    Am tot vazut in ultima vreme tot felul de pareri despre produsul asta cum ca ar putea sa mareasca dimensiunea penisului, daca se urmeaza un tratament corect cu ele. Mi-e destu de greu sa cred ca niste suplimente pot sa mareasca dimensiunea penisului, dar orice e posibil si eu nu ma pricep la chestiile astea! Daca printre voi sunt persoane care au folosit produsul ar fi interesante niste pareri!

    0
    0

  • Loredan pe 14 Aug 2011, 21:37
    Ejaculare precoce

    Buna ziua, Numele meu este Loredan si am o problema, De aproximativ 2 luni, m-am lasat de fumat dar in schimb ma excit foarte tare si am ejaculari rapide. E deajuns ca o femeie sa se frece putin de mine si gata am si ejaulat in pantaloni. Find asa de activ sexual nu pot renunta la nicio femeie si am ajuns sa ma culc cu o fata la care dupa o saptamana a inceput sa-mi apara o chestie alba pe penis urat mirositoare ca o ciuperca si nu stiu cum sa fac cu ea. Fara sa stiu m-am culcat si cu prietena mea si nu stiu daca a luat si ea de la mine chestia aia alba urat mirositoare. Am nevoie urgent de sfaturi cum sa scap de aceste probleme, in primul rand de aceasta ciuperca sau ce o fi si apoi de ejacularea prematura. Multumesc anticipat.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod