4 tehnici care controleaza energia sexuala la barbati

Intampini probleme in ceea ce priveste controlul ejacularii si nu esti multumit de performantele tale amoroase? Dr. Ovidiu Chis, medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, de la Centrul Medical Ayurveda Sibiu iti prezinta cateva tehnici simple care te pot ajuta sa depasesti problema.
Potrivit statisticilor, un barbat are nevoie de 10 minute pentru a atinge orgasmul prin ejaculare. Totusi, acest interval de timp este in scadere din cauza unor factori precum stresul, sedentarismul si alimentia necorespunzatoare. Pentru femei, perioada in care ajung la orgasm este de cel putin 20 de minute. Astfel, controlul energiei sexuale din partea barbatului este foarte important. Specialistul nostru iti descrie 4 exemple de astfel de tehnici pentru prelungirea si imbunatatirea actului amoros:


1. Exercitiile Kegel (contractia muschiului pubococcigian)

Poti afla pozitia muschilor pubococcigieni facand o pauza in timp ce urinezi. Vei simti cum ii folosesti pentru a opri fluxul de lichid. Tonusul acestor muschi este esential pentru controlul energiilor sexuale, de aceea este indicat sa ii antrenezi intens. 500 – 1000 de contractii pe zi asigura un tonus excelent. Astfel, viata sexuala si starea corpului se vor imbunatati foarte mult. Aceste contractii se pot face in cate 2 – 3 reprize pe zi, fiecare contractie fiind scurta si intensa, iar timpul necesar pentru realizarea lor este de aproximativ 15 minute zilnic. Gradat se pot aborda si contractii mai lungi pe masura ce muschiul este antrenat.

In timpul actului sexual, executarea acestor contractii este fireasca, mai ales atunci cand senzatiile de placere se apropie de punctul culminant si doresti sa prelungesti fuziunea amoroasa. Atunci un muschi pubococcigian bine antrenat nu numai ca stopeaza descarcarea fluidelor reproducatoare prin comprimarea canalelor ejaculatorii, ci si actioneaza intocmai ca un transformator de energie, moduland energia sexuala bruta in energie rafinata, sublima care hraneste centrii nervosi superiori si glandele endocrine. Aceasta face posibila degajarea energetica a zonei bazinului, inlaturarea senzatiei de pierdere iminenta a potentialului sexual si evident prelungirea actului sexual, cu posibilitatea aparitiei orgasmelor multiple si a orgasmelor complete.


2. Metoda Aswini Mudra (gestul armasarului)

Aceasta practica este una dintre cele mai eficiente metode de a evita descarcarea potentialului sexual prin contractarea cu putere a muschilor anusului si mentinerea contractiei cat mai mult timp posibil. Tehnica se poate realiza cu usurinta in orice moment al zilei. Desi pare ceva extrem de simplu, Aswini Mudra are efecte uluitoare in obtinerea unui control foarte bun al energiei sexuale atunci cand este aplicata suficient de mult timp.


3. Urinarea fractionata

Acest procedeu presupune contractia si relaxarea succesiva a sfincterelor urinare in timpul mictiunii. Metoda permite deprinderea unui control al mecanismelor sexuale si constientizarea anumitor procese care au loc in momentul descarcarii, pentru a putea fi astfel anticipat si evitat momentul culminant al placerii erotice, pentru a trai starea de orgasm fara pierderea energiei sexuale.


4. Dusul scrotal

Daca examinam aspectul exterior al aparatului genital la un barbat tanar si plin de forta, constatam ca scrotul este strans, iar testiculele nu atarna fara vlaga, fiind bine sustinute. La un barbat mai in varsta, dimpotriva, se observa o ptoza a testiculelor datorata slabirii musculaturii scrotului. Aceasta ptoza diminueaza in mod puternic irigatia sanguina si, in consecinta, franeaza putin cate putin productia normala de hormoni. In plus, la aceasta categorie de barbati, se produce si o hipertrofie a testiculelor, lucru care cauzeaza si el o intindere excesiva a pungilor. Aceste caracteristici sunt constante, astfel incat se poate determina varsta fiziologica a unui barbat numai dupa aspectul aparatului sau genital. Este esential sa se conserve sau sa se restabileasca tonusul musculaturii scrotului pentru a mentine organele la locul lor.

Procedeul consta intr-o scurta aplicare a apei reci in jet dirijat asupra scrotului, dimineata si seara. Este indispensabil ca apa sa fie foarte rece. Dupa cateva secunde se produce o retractie foarte puternica a intregului aparat genital. Modul cel mai practic de a proceda consta in a te aseza pe vine in cada si a dirija jetul de apa rece pe perineu plecand de la anus, pentru a urca spre scrot, care trebuie sa primeasca jetul cel mai mult timp, apoi de a urca rapid spre penis, pentru a reincepe procesul pana cand rezultatul (contractia muschiului ridicator al testiculelor) este atins. Poate fi folosita, la inceput, apa foarte calda, urmata apoi de apa foarte rece dar, ca si la dusul scotian, trebuie intotdeauna sa se termine cu apa rece. Dupa o baie foarte calda, trebuie intotdeauna sa stropesti rapid intregul corp cu apa rece si sa termini prin acest dus scrotal. Daca nu se dispune de dus, se poate proceda prin proiectii de apa cu mina. In mod secundar, acest procedeu previne hemoroizii si retonifica musculatura tunicii venoase anale atunci cand ea prezinta deja intinderi excesive (adica un inceput de hemoroizi).

Afluxul de sange produs prin reactia urmatoare relaxeaza musculatura, care regaseste tonusul sau normal, fara intindere excesiva, ceea ce stimuleaza productia de hormoni ca si repartitia lor in intregul organism. Aceasta tonifiere locala are repercusiuni asupra functionarii tuturor glandelor endocrine, de la suprarenale pana la hipofiza; indirect, nicio celula a corpului nu scapa actiunii lor. In mod contrar procedeelor chimice, nicio supraproductie de hormoni, nicio surescitare nu sunt de temut. Nu este vorba deci de o baie de sezut, ci de un dus local rece, limitat la scrot si doar in mod secundar intins asupra intregului aparat genital. Prin dusul scrotal se doreste a se tonifica musculatura scrotului si a se actiona direct asupra testiculelor. In mod contrar a ceea ce s-ar putea crede, aceasta stropire cu apa rece nu te face sa tremuri de frig si nu-ti da senzatia de raceala.

Citeste si:
Gimnastica sexuala
Ce este tantra si sexul tantric?
Potenta si pricepere sexuala
Orgasmul multiplu masculin
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sava cristian pe 27 Oct 2011, 20:50
    imi place comentariu.

    ce insemna orgasmul multiplu la barbati

    0
    0

  • boieru pe 22 Iun 2009, 17:10
    brahmachiariasana

    Le stiam de la cursul de Yoga a lui Bovolaru Le-am practicat si le practic inca cu succes!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod