In Romania, consumul de lapte este mult sub media europeana

Tetra Pak Romania impreuna cu Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui si Asociatia pentru prevenirea Osteoporozei organizeaza, in premiera in Romania, Ziua Mondiala a Laptelui.
Evenimentul are loc sambata, 20 iunie, in Parcul Tineretului, intre orele 10.00 si 17.00, o zi dedicata in intregime acestui aliment primordial, recunoscut pentru calitatile sale inca din primii ani de viata, dar neglijat pe parcursul vietii.

"Romanii inca neglijeaza acest aliment, consumandu-l sub media europeana. Desi teoretic cu totii ii recunoastem importanta, traind cu sentimentul ca acordam acestui aliment de baza locul cuvenit in dieta zilnica, de fapt noi romanii consumam anual in jur de 37 litri de lapte pe cap de locuitor.
Conform Euromonitor si rapoartelor interne Tetra Pak, in tarile Vest europene media consumului de lapte depaseste 60 litri per capita anual"
, atrage atentia Catalina Siriteanu, Marketing & Product Management Director, Tetra Pak South Eastern Europe.


Actiuni educative si distractive cu ocazia Zilei Mondiale a Laptelui in Romania

In Romania, sarbatorirea Zilei Mondiale a Laptelui incepe in Bucuresti, in Parcul Tineretului, acolo unde se vor desfasura majoritatea actiunilor de anul acesta: concursuri si programe pentru copii, avand ca tema laptele, muzica, dans, jocuri si intreceri, Fabrica de lapte, teatru de papusi, clovni si, evident, mult lapte care sa intretina energia celor mici, dar si a parintilor care vor umple ziua celor prezenti.


De asemenea, Ziua Mondiala a Laptelui va oferi parintilor ocazia de a afla de la specialistii ASPOR mai multe despre osteoporoza si despre importanta laptelui in prevenirea acestei maladii. Conform aprecierilor ASPOR, 1 din 3 femei si 1 din 5 barbati sufera o fractura din cauza osteoporozei pe parcursul vietii, iar numarul de persoane afectate este prevazut a creste de 2 pana la 3 ori in urmatorii ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod