4 obiceiuri nesănătoase care pot să-ţi afecteze zona intimă


Spălăturile vaginale trebuie făcute doar la recomandarea medicului. Altfel, acestea pot să producă dezechilibre grave şi predispun la infecţii.
Ce produse de igienă intimă este bine să foloseşti şi care pot să-ţi dăuneze sănătăţii? Mai mult, trebuie să ştii de ce nu sunt recomandate spălăturile vaginale dacă nu ai primit aprobarea medicului specialist.

Iată câteva forme de igienă necorespunzătoare care pot duce la diferite infecţii sau boli:


1. Spălăturile vaginale fără recomandarea medicului


Datorită activităţii de autocurăţare cu ajutorul secreţiilor cu o anumită aciditate ce omoară bacteriile din zona vaginului, spălaturile vaginale sunt necesare doar în anumite cazuri. Realizate în mod constant, acestea pot produce dezechilibre în flora vaginală şi chiar anumite infecţii precum vaginita bacteriană sau boala inflamatorie pelvină. Totodată, spălaturile vaginale pot duce la scăderea gradului de infertilitate. Vaginita bacteriană şi boala inflamatorie pelvină pot avea reacţii adverse în timpul unei sarcini şi duc la complicaţii ale nou-născuţilor, la complicaţii ale travaliului şi chiar la o naştere prematură.  

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Di pe 9 Feb 2015, 13:18
  Din pacate e adevarat

  Majoritatea tampoanelor interne sunt din bumbac reciclat,care a fost tratat cu pesticide, si apoi albit cu solutii puternice de albire (culoarea naturala a bumbacului nu este alba). De aceea multe femei fac rani pe col de la folosirea tampoanelor interne.

  1
  0

 • Ela pe 9 Feb 2015, 13:00
  Ce sa caute pesticidele in tampoanele intravaginale???

  OK, ati facut un articol despre sanatate, multumim, dar, iertati-mi ignoranta... ce sa caute pesticidele in tampoanele intravaginale??? De unde ati mai scos-o si pe asta, aveti vreo explicatie logica pentru aceasta afirmatie?

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;