3 plante care-ti usureaza digestia

Aloe vera Sper deosebire de ghimbir si menta, aloe vera este un puternic laxativ cand este administrata intern. Datorita substantelor continute, aloe provoaca miscari intestinale care se exprima prin diaree sau constipatie, stimuleaza scurgerile menstruale si ajuta la eliminarea viermisorilor si a parazitilor intestinali.  

Din cauza acestor actiuni, aloe vera nu trebuie folosita intern in timpul sarcinii, si trebuie evitata de persoanele cu afectiuni intestinale severe, precum colita ulcerativa, gastrita sau hemoroizi.
De asemenea, mamele care alapteaza trebuie sa evite folosirea acestei plante deoarece poate cauza diaree copilului hranit la san.

Dozele mari de aloe vera pot provoca "dezastre" intestinale, diaree si chiar afectiuni ale rinichilor.

Pana nu demult, aloe era folosita ca un laxativ ocazional pentru constipatiile severe, insa pentru efecte maxime aceasta planta trebuie consumata cu 10-25 ore inainte, astfel, este indicat sa iei aloe vera seara pentru ca dimineata sa aiba loc eliminarea.


Adesea, aloe este folosita in combinatie cu ghimbirul deoarece au efecte tonice, iar ghimbirul scade efectele dureroare ale plantei aloe, permitand corpului sa elimine scaunul eficient si fara dureri.

Ca orice laxativ, si aloe poate duce la pierderea tonusului intestinal si la dependenta. Deci, este importanta folosirea corecta.

Aloe vera da rezultate remarcabile si in uzul extren, mai ales pentru cauterizare, in cazul arsurilor solare, si nu numai, sau in cazul intepaturilor de insecte.


In cazul arsurilor severe sau in urma unei interventii chirurgicale, consulta doctorul inainte sa aplici aloe pe piele. Studiile au arata ca aloe vera poate irita pielea afectata semnificativ.

O planta usor de crescut, aloe se potriveste fiecarei bucatarii. Din acest motiv multe familii au o asemenea planta in casa folosita pe postul de prim ajutor in caz de arsuri, intepaturi de insecte; astfel, rup o frunza de aloe iar sucul este lasat sa curga direct pe piele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod