piscina

La piscină în vreme de pandemie: Cât de sigur este?

Mulți ne întrebăm dacă este bine să mergem la piscină în vreme de pandemie. Oare putem lua Covid-19 din apă?
Noile măsuri de relaxare au dus la redeschiderea sezonului de mers la piscină. Odată cu ele au apărut și noi întrebări și posibile dezinformări. Cât de sigur este să mergi La piscină în vreme de pandemie? Vizitatorii care vor să știe despre siguranța și transmiterea virusului în apă.

Aflăm răspunsurile la toate aceste întrebări despre mersul la piscină în vreme de pandemie de la Răzvan Olaru, inginer la HydroSpa.

1. Riscul ca virusul să se transmită prin apă este aproape nul


Vizitatorii trebuie să știe că pericolul nu ne pândește în apă, ne asigură specialiștii și cercetătorii americani.
Deci, este în regulă să mergi la piscină în vreme de pandemie.

Aceștia au declarat că nu există dovezi că virusul se poate transmite prin apă și mai mult decât atât, apa din piscine este tratată și filtrată, ceea ce ne poate face să afirmăm cu certitudine că virusul nu supraviețuiește acelor cantități de clor și nici procesului de filtrare care este menit să îndepărteze impuritățile și microorganismele din apă.

2. Cantitatea de clor suficientă pentru a omorî virusul


Cantitatea de clor din apă (între 0,5mg/l și 1,5 mg/l) este suficientă pentru a omorî virusul.
Atât vizitatorii, cât și administratorii de piscine publice sau private, trebuie să știe că nu este nevoie de o doză mai mare de clor în apă, aceasta fiind deja eficientă și suficientă.

Răzvan Olaru, Inginer cu experiență în tratarea apei din piscină, declară: „Normele deja existente cu privire la cantitățile de substanțe chimice din apă sunt în continuare eficiente: un minim de 0,5 mg/l de clor liber este de ajuns pentru neutralizarea virusului. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod