femei vegetaţie

De ce trăiesc mai mult femeile care locuiesc în zone cu multă vegetaţie

Femeile care locuiesc în case înconjurate de zone cu vegetație au un risc mai scăzut de deces în comparaţie cu cele care trăiesc în locuri fără copaci, arată un studiu ştiinţific.

O echipă de cercetători a strâns date de la peste 108.000 de femei din Statele Unite, între anii 2000 și 2008.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile care locuiesc în zone cu multă verdeață prezintă un risc de deces cu 12% mai mic decât cele care nu au împrejurul casei copaci sau spații verzi.

Studiul a mai stabilit că femeile cu mai multă vegetație în jurul caselor în care locuiesc sunt cu 34% mai puțin supuse riscului de a dezvolta boli respiratorii, iar cele care trăiesc în zone cu vegetație bogată au un risc cu 13% mai mic să dezvolte forme de cancer decât cele din locuri mai puțin verzi, relatează site-ul Simple Most.

Chiar dacă studiul a găsit asocieri între locuirea în zone verzi și durata mai mare de viață, nu a avut ca obiectiv demonstrarea relației de la cauză la efect.

"Am fost surprinși să vedem asemenea asocieri puternice între expunerea la zone cu verdeață și o rată mai scăzută a deceselor", a declarat autorul studiului, Peter James, cercetător asociat la Harvard T.S.

Chan School of Public Health din Boston.

"Am fost și mai surprinși să descoperim că o mare parte a avantajului nivelelor mari de vegetație pare să fie asociată cu o sănătate mentală îmbunătățită"
, a adăugat Peter James.

Cercetătorii au menționat că sănătatea mentală mai bună s-a reflectat în nivele scăzute de depresie. Alte elemente care ar putea fi implicate în beneficiile spațiilor verzi includ mai multe ocazii de socializare, mai multă activitate fizică și o expunere mai redusă la poluarea aerului, potrivit autorilor studiului.

Studiul a fost publicat în revista Environmental Health Perspectives.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod