Cum să-ți antrenezi creierul pentru a deveni mai creativ

Ți-ai dorit vreodată să îți antrenezi creierul pentru a deveni mai creativ, însă nu ai știut ce modalitate să abordezi? Cât timp vrei să devii o persoană mai creativă, poți face asta. Există și un exercițiu perfect care te poate ajuta să faci asta. Iată despre ce este vorba și cum îți poți extinde creativitatea și antrena mușchii gândirii!

Modalități prin care poți să-ți antrenezi creierul pentru a deveni mai creativ


Acest exercițiu este perfect pentru orice persoană care are o viață aglomerată și un program care pare a nu se termina niciodată. Exercițiul este, de asemenea, ideal și pentru oricine lucrează într-un mediu în care sarcinile sunt definite complet, iar noutățile nu își au neapărat locul. Chiar dacă nu lucrezi într-un domeniu creativ, antrenarea creativității cu ajutorul acestui exercițiu te va ajuta să abordezi provocările și problemele pe care le întâmpini în moduri îndrăznețe și inventive.

Pentru a face acest exercițiu, vei avea nevoie doar de 10 minute pe zi din timpul tău.
Se numește "călătoria unui om și a unui câine" și te va ajuta să îți antrenezi creierul pentru a deveni mai creativ. Iată ce presupune!

În primul rând, imaginează-ți un bărbat și un câine. Gândește-te la relația dintre aceștia. De unde a venit câinele și de cât timp stă cu bărbatul? Ce rasă este câinele și ce ar putea sugera această rasă? Acest câine este animalul de companie al bărbatului? Bărbatul își plimbă câinele în parc?

După ce te-ai gândit pentru o perioadă de timp la aceste lucruri, încearcă să găsești mai multe posibilități.
De exemplu, poate că bărbatul a găsit câinele abandonat undeva. Întreabă-te de ce a fost abandonat câinele și cum este acest animal?

Nu ar trebui să îți fie frică să jonglezi cu această idee, mergi pe cât mai multe idei este posibil. Poate câinele este cel inteligent și puternic din relația celor doi. Tot ce trebuie să faci este să construiești mai departe firul narativ. Încearcă să fii creativ și cu ajutorul elementelor fanteziste. De exemplu, poate că bărbatul este un om de știință, care vrea să plece pe o altă planetă împreună cu animalul său de companie, pentru a vedea dacă se poate supraviețui în altă parte.

Pe măsură ce adaugi tot mai multe lucruri la firul negativ, îți încurajezi creierul să gândească în mod diferit față de modul în care gândește în mod normal.
În acest fel, îți dezvolți capacitatea de a gândi într-un mod creativ. Iar exercițiul nu trebuie să fie întotdeauna despre un bărbat și un câine. Poți alege tu alte persoane sau personaje.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod