Senzaţional: Evită sarcinile nedorite în 5 paşi!

"Oare sunt însărcinată dacă ...?" este cea mai frecventă întrebare postată pe Sfaturi Eva.ro sau pe forum. O întrebare care te macină dacă ai avut un contact sexual neprotejat. Iată cum eviţi stresul şi o eventuală sarcină nedorită respectând nişte reguli simple!

"Oare sunt însărcinată dacă ...?" este cea mai frecventă întrebare postată pe Sfaturi Eva.ro sau pe forum. O întrebare care te macină dacă ai avut un contact sexual neprotejat. Iată cum eviţi stresul şi o eventuală sarcină nedorită, respectând nişte reguli simple!

 

Nu trebuie să ajungi la avort, ci să te asiguri că ai luat în calcul toate măsurile ca să previi o sarcină nedorită. Îţi place să faci sex, dar fă-o cu cap dacă nu vrei să rămâi însărcinată! Există numeroase metode prin care poţi să eviţi o eventuală sarcină pe care nu ţi-o doreşti în acest moment al vieţii.

 

1. Abstinenţa: o fi ea cea mai sigură, dar ...

Bineînţeles că este cea mai sigură, dar nu şi cea mai plăcută decizie pe care o poţi lua. Aşa că treci la metodele de mai jos dacă vrei să ai o viaţă sexuală sănătoasă, dar lipsită de grijile unei sarcini nedorite.

 

2. Foloseşte metodele de barieră!

Prezervativul, diafragma, capacul de col uterin sau buretele contraceptiv au rolul de a împiedica pătrunderea spermei în vagin.

 

3. Contracepţia hormonală la recomandarea medicului!

Anticoncepţionalele orale conţin fie o compoziţie estrogen/progesteron, fie doar progesteron. Ele îşi exercită acţiunea prin blocarea ovulaţiei, aflăm de la medicul ginecolog Cornelia Popescu.

Alte opţiuni sunt: plasturele combinat estro-progestativ sau monohormonal, inelul intravaginal, contracepţia injectabilă, implantul.

 

4. Dispozitive intrauterine sau steriletul

"Au un nivel crescut de eficienţă, asigurând o protecţie îndelungată printr-o singură intervenţie", ne spune medicul ginecolog Cornelia Popescu. În plus, nu trebuie să te îngrijorezi de alte efecte secundare asociate contracepţiei orale. Vorbeşte cu medicul ginecolog în cazul în care vrei să apelezi la aceste metode de contracepţie ca să obţii toate informaţiile necesare.

 

5. Metoda calendarului, numai dacă ştii să o foloseşti!

Această metodă presupune planificarea şi prevenirea sarcinilor prin abstinenţă sexuală în timpul fazei fertile a ciclului menstrual. Află AICI mai multe detalii despre cum funcţionează această metodă!

 

 

Test online: vrei să ştii ce metodă ţi se potriveşte?


AICI găseşti un test online pe care specialiştii în planificare familială l-au dezvoltat pentru a te ajuta în decizia ta asupra celei mai potrivite metode de contracepţie. Dar, nu uita ca după test să apelezi şi la sfatul unui medic care te poate îndruma cel mai bine!

 

 

NU poţi să rămâi însărcinată dacă ...

 

  • faci duş/baie după partenerul tău
  • te aşezi pe colacul de la WC după partenerul tău
  • partenerul a ejaculat pe hainele tale
  • faci sex anal. Dar atenţie, deoarece lichidul seminal poate să ajungă şi în zona vaginului!
  • faci sex oral
  • partenerul a introdus degetul în vaginul tău.

 

 

Nu te baza pe ...

 

  • faptul că faci sex pentru prima dată şi nu ai cum să rămâi însărcinată! Crede-ma că poţi!
  • faptul că eşti la menstruaţie şi nu vei rămâne însărcinată dacă faci sex! Chiar se poate!
  • faptul că ejaculează el în afară pentru că mai există şi lichidul preejaculator care poate să conţină spermatozoizi!
  • pastila de a doua zi decât în cazuri de urgenţă (maxim 2 ori pe an). Nu este o metodă care să fie folosită de câte ori vrei!
  • faptul că faci sex în picioare şi nu rămâi însărcinată! Nu are nicio legătură cu poziţia sexuală abordată!
  • faptul că nu ai avut orgasm şi nu rămâi însărcinată! Sunt două lucruri total diferite!
  • faptul că alăptezi şi că riscurile sunt mai mici de a rămâne însărcinată.
    Foloseşte o metodă de protecţie!
  • faptul că faci spălături vaginale imediat după actul sexual! Nu vei reuşi decât să sporeşti riscul de a rămâne însărcinată, pentru că fluidul seminal este "împins" şi mai mult în interior.
  • o baie fierbinte făcută imediat după actul sexual pentru că nu funcţionează!
  • folosirea toaletei imediat după încheierea actului sexual pentru că nu te protejează de o sarcină!
  • folosirea gelului intim sau a diverselor spălături vaginale după un act sexual pentru că nu te ajută!

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • allyssa1 pe 21 Mar 2011, 13:47
    Cea mai eficienta

    Mie doctorul nu mi-a recomandat steriletul si mi-a zis ca mai bine folosesc Nuvaring, un inel vaginal, ca poate in viitor voi vrea copii. Il utilizez deja de un an si nu am avut deloc probleme cu el. Pastile nu am luat, am auzit ca ingrasa.

    4
    1

  • Miriam pe 7 Mar 2011, 01:49
    Metoda combinata

    Intr-o relatie serioasa, in care nu risti sa iei ceva suspect de la partener si nu vrei nici sa elimini sansa de a avea un copil in viitor, metoda combinata este cea mai buna solutie. E mai sigura si decat prezervativul. Plus ca daca e luata corect, slabe sanse sa te trezesti insarcinata. De ce sa iei brusc o doza mare de hormoni ca cea din pastila de a 2a zi cand poti sa folosesti de ex un inel vaginal cu cea mai mica doza de hormoni care sa nu-ti faca nicio problema?

    5
    0

  • florin pe 19 Ian 2011, 17:46
    dati un clik...........si inscrietiva si voi

    http://fashionville.eva.ro/orasul-lui-floringrosu27

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod