Cinci efecte secundare ale consumului excesiv de pâine

Cu toții suntem de acord că pâinea are un gust minunat, în special cea proaspătă. Însă, consumată în exces, pâinea nu doar că ne îngrașă, dar ne afectează buna funcționare a organismului.
Iată cinci efecte secundare ale consumului excesiv de pâine
 


1. Vei fi mai înfometat decât înainte


  
Pâinea este bogată în carbohidrați și, în special, pâinea albă are un indice glicemic ridicat. Un studiu a descoperit că un consum de alimente care au un indice glicemic ridicat poate crește foamea și poate promova supraalimentarea, ceea ce nu este ceva ce vrei să faci după ce ai mâncat multă pâine.
 


2. Nivelul zahărului din sânge poate crește



 
Consumul întregului coș de pâine poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge.
Și este important să reții că, pe măsură ce nivelul zahărului din sânge crește, acest lucru poate duce la un risc crescut de diabet de tip 2.
 

 
3. Te îngrași

 
 
Pe lângă faptul că pâinea poate duce la supraalimentare și, implicit, te vei îngrășa, sortimentul de pâine albă este lipsit de fibre și nutrienți. Acest lucru înseamnă că organismul tău le descompune foarte repede, astfel încât nu primești nicio fibră, așa că foamea nu va dispărea, iar tu vei intra într-un cerc vicios și vei consuma mai multe calorii.
 


4. Lipsa de fibre favorizează constipația

 

Un alt dezavantaj al faptului că mănânci pâine albă și, implicit, nu consumi multe fibre, este că sistemul tău digestiv nu va mai funcționa în parametri optimi și vei ajunge să suferi de constipație. 
 


5. Vei fi balonat

 
 
Pâinea albă este, deseori, foarte bogată în sodiu și nu este indicat să mănânci prea multă.
Consumul de alimente bogate în sare este unul dintre factorii favorizanți ai balonării abdominale. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod