Ce se întâmplă dacă bei mai mult de 5 băuturi alcoolice pe săptămână

Un consum mai mare de 5 băuturi alcoolice pe săptămână, în medie, poate scurta viața unei persoane cu câțiva ani, după cum arată un nou studiu.
Este mai puțin decât consumul recomandat de alcool din multe țări. Iată ce se întâmplă dacă bei mai mult de 5 băuturi alcoolice pe săptămână!

De ce nu ar trebui să bei mai mult de 5 băuturi alcoolice pe săptămână?


O echipă internațională de cercetători a analizat datele de la 600.000 de persoane din 19 țări, care au fost chestionate cu privire la obiceiurile de consum al alcoolului, începând cu anul 1964. Oamenii care au raportat că au consumat mai multe băuturi alcoolice pe săptămână au prezentat rate mai mari de apariție a accidentelor vasculare cerebrale, a bolilor de inimă, a hipertensiunii arteriale și anevrismelor fatale aortice.
Studiul estimează că o persoană în vârstă de 40 de ani care bea mai mult de 5 băuturi alcoolice pe săptămână are o speranță de viață cu aproximativ doi ani mai mică. 

Cei mai mulți oameni pot scăpa de creșterea riscului de deces prematur cu aproximativ 5 pahare cu vin pe săptămână sau echivalentul acestora. Însă mulți oameni pot bea mai mult decât atât și într-o singură zi. Mesajul cheie al acestei cercetări pentru sănătaea publică este că, dacă deja bei alcool, consumul de alcool redus te poate ajuta să trăiești mai mult și să scazi riscul apariției mai multor afecțiuni cardiovasculare.

Nu este un secret că alcoolul poate fi rău pentru sănătate și în alte moduri.
Consumul de alcool crește riscul apariției cancerului și a bolilor de inimă, iar un studiu a sugerat că acest consum de alcool duce la 15% din cazurile de cancer mamar. Riscul începe să crească cu câte o băutură pe zi în medie.

Oamenii care nu beau deloc pot avea probleme mai grave de sănătate, lucru care produce confuzie în rândul consumatorilor și medicilor. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au folosit doar informații despre persoanele care consumau alcool în mod curent, deoarece foștii consumatori de alcool includeau și persoanele care s-au abținut de la alcool din cauza stării de sănătate nefavorabile și cele care și-au schimbat obiceiurile pentru a avea un stil de viață mai sănătos.
S-a descoperit că, cu cât beau mai mult oamenii, cu atât mai tare crește riscul de deces în comparație cu cei care beau mai puțin. 

Care este cea mai sigură băutură? S-ar putea să fie vorba de vin, băut din când în când, în cantități mici. Băuturii de bere sau de băuturi spirtoase prezintă cel mai mare risc de mortalitate.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod