Cum să împiedici gelozia să-ți distrugă relația

Dacă te-ai întrebat vreodată dacă gelozia este un sentiment normal într-o relație, află că este ceva cu care mai mulți oameni au de-a face de-a lungul vieții lor.
Dar dacă vă certați din cauza pozelor pe care le pune pe Instagram, ai deja de-a face cu un semnal de alarmă. Dacă vrei să împiedici gelozia să-ți distrugă relația, există câteva trucuri pe care le poți aplica și tu. Iată despre ce este vorba!

Ți se pare că gelozia este pe cale să-ți distrugă relația? Iată ce poți să faci!

1. Fă o pauză


Înainte de a te implica într-o ceartă bazată pe gelozie, ia o pauză. Gelozia reprezintă, în mare parte, un sentiment brut pe care îl avem din cauza unei percepții față de comportamentul partenerului.
În loc de a discuta cu partenerul atunci când ești agitată și nervoasă, lasă puțin toate aceste sentimente, fă un duș, fă o plimbare sau dormi. Dacă încă ești supărată după ce ți-ai acordat timp de gândire, vorbește despre ce te deranjează. Cuplurile sănătoase discută despre sentimentele lor.

2. Renunță la comportamentul ofensiv


Decât să fii într-o confruntare în care se țipă și sunt aduse acuze, mai bine îi spui partenerului tău cum te simți. Dacă simți că partenerul tău flirtează cu cineva, spune-i cum te afectează acțiunile lui.
Dacă partenerul tău nu se simte atacat, va fi curios să înțeleagă cum te-a afectat situația.

3. Stabilește limite de comportament


Dacă partenerul tău are o nevoie nesănătoasă de atenție din partea altora, care vă afectează relația, stabilește o limită mai degrabă decât să devii geloasă. Spune-i partenerului că vrei să fii într-o relație cu cineva care are limite de comportament cu prietenele sale. Cu alte cuvinte, dacă acționează într-un mod care crezi că este necorespunzător, decide ce vrei să faci și clarifică limitele. 

4. Uită-te în oglindă


De multe ori, gelozia poate fi cu adevărat despre tine, nu despre acea colegă care i-a urat la mulți ani partenerului tău pe Facebook. Ce înseamnă pentru tine să fii geloasă? Înseamnă că nu te simți suficient de bună, destul de inteligentă, suficient de înaltă? Uneori, gelozia este absolut justificată, dar dacă simți că te trage foarte tare în jos, poate că este vorba despre nesiguranța ta.
Și trebuie să vindeci acea parte din tine. Vorbește cu un terapeut sau cu un prieten apropiat, pentru a te ajuta să te eliberezi de aceste sentimente. Și de gelozia care vine la pachet.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod