Dr Oz: 9 alimente care scad colesterolul şi protejează inima de boli

Strugurii, în special cei negri, au multiple beneficii pentru sănătate. Consumă-i când sunt în sezon ca să previi apariţia maladiilor cardiovasculare.
Nu poţi să schimbi moştenirea genetică, însă cu ajutorul unui tratament adecvat prescris de un medic cardiolog şi o dietă care protejează inima poţi să ajungi la un nivel optim al colesterolului rău (LDL). Colesterolul bun (HDL) are rolul de a "mătura" colesterolul rău din artere, astfel încât acesta nu se mai depune şi nu va încetini circulaţia sanguină.


Astfel că Dr. Oz recomandă ca în dieta ta să se regăsească alimente bogate în grăsimi sănătoase care-ţi protejează inima şi scad colesterolul rău. Iată care sunt recomandările specialistului:


1. Strugurii


Conţin fibre care scad absorbţia colesterolului rău. Consumă în special strugurii negri care au în plus faţă de celelalte sortimente şi un antioxidant care favorizează scăderea colesterolului rău şi a trigliceridelor.


2. Bananele


Au o cantitate mare de fibre solubile care scad colesterolul rău şi favorizează absorbţia colesterolului bun. Consumă-le peste cerealele integrale de la micul dejun sau ca gustare între mesele principale.


3. Somonul


Conţine acizi graşi omega-3 care încetinesc depunerea plăcilor de aterom în artere. Acestea odată depuse împiedică circulaţia optimă a sângelui.
De asemenea, aceste grăsimi sănătoase din somon cresc nivelul de colesterol bun şi scad trigliceridele, lucru care este benefic pentru sănătatea inimii.


4. Sardinele


La fel ca somonul, sardinele au un conţinut mare de grăsimi sănătoase care scad colesterolul rău. Consumă-le în salate de crudităţi sau cu ceapă.


5. Uleiul de măsline extravirgin


Conţine antioxidanţi şi grăsimi mononesaturate care sunt recunoscute pentru efectul lor de a genera o scădere a colesterolului rău. Este important să alegi un ulei de calitate, rezultat prin presare la rece.
Citeşte eticheta pentru a te asigura că nu este un ulei rafinat sau din turte.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 22 Sep 2014, 20:34
    Pentru Inima

    Am folosit cu ceva timp in urma produsul Vinex de la compania Vision, si-a facut foarte bine efectul si as vrea sa il recomand tuturor, plus la asta este obtinut intr-un mod natural

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod