Dr. Oz: 5 obiceiuri sănătoase care protejează inima de boli

Consumă zilnic alimente bogate în fibre! Acestea reduc nivelul colesterolului, scad tensiunea arterială şi împiedică depunerea grăsimilor pe burtă

Consumă zilnic alimente bogate în fibre! Acestea reduc nivelul colesterolului, scad tensiunea arterială şi împiedică depunerea grăsimilor pe burtă

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. În România, aproximativ 150.000 de persoane mor anual din cauza bolior cardiovasculare, avertizează Prof. Dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii. Potrivit specialistului, această cifră reprezintă circa 60% din totalul deceselor înregistrate la noi.



Factorul genetic are un rol aparte in apariţia bolilor de inimă. Însă, potrivit celebrului Dr. Oz există obiceiuri sănătoase pe care dacă le urmezi îţi reduci semnificativ riscul de a suferi o boală de inimă.

Iată care sunt obiceiurile care-ţi feresc inima de boli:

1. Consumă zilnic alimente bogate în fibre


Fibrele au un rol esenţial pentru corp, ele reducând colesterolul rău, tensiunea arterială şi grăsimea de pe burtă. Prin urmare, ele scad semnificativ riscul de a suferi de boli cardiovasculare, susţine specialistul care citează un studiu efectuat pe o perioadă de 14 ani.

Potrivit studiului, persoanele care au consumat zilnic fibre din fructe proaspete şi cereale integrale şi-au redus riscul de a face boli de inimă cu aproximativ 20% spre deosebire de cealaltă categorie care a avut un consum foarte mic de fibre.

Sfatul lui Dr. Oz: Consumă în fiecare dimineaţă la micul dejun un bol de terci de ovăz cu nuci şi fructe de pădure.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod