Dr. Oz: 5 obiceiuri sănătoase care protejează inima de boli

4. Limitează consumul de carne roşie şi mezeluri


Specialistul avertizează că un studiu efectuat recent arată că persoanele care consumă zilnic 110 grame de carne roşie (echivalentul unui burger) îşi măresc cu 30% riscul de a suferi de boli de inimă, comparativ cu cei care consumă această cantitate de carne roşie pe săptămână.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru mezelurile procesate din comerţ, avertizează un studiu efectuat de Institutul Naţional American de Cancer. Acestea cresc riscul de boli cardiovasculare, măresc colesterolul şi riscul de a face diabet sau cancer la colon.



Sfatul lui Dr. Oz: Pune pe grătar o ciupercă mare pe care să o foloseşti în locul cărnii. Sau poţi să optezi la burgerii făcuţi din năut, fasole, linte, legume şi verdeţuri proaspete.

5. Consumă alcool cu moderaţie


Cercetările arată că un consum moderat de alcool zilnic ajută inima, protejând-o de boli. Ba mai mult, se pare că o cantitate mică de alcool consumată zilnic are un rol semnificativ în creşterea nivelului de colesterol bun, explică Dr. Oz. O cantitate moderată de alcool înseamnă nu mai mult de o bere la 300 mililitri sau 150 mililitri de vin pentru femei. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod