5 alimente care au grijă de inima ta

Bolile de inimă sunt tot mai răspândite dacă ne uităm peste cele mai recente statistici care arată că 50% din totalul deceselor din Europa sunt provocate de diverse probleme cardiovasculare. Află alimentele care au rolul de a-ţi proteja inima de boală!

Bolile de inimă sunt tot mai răspândite dacă ne uităm peste cele mai recente statistici care arată că 50% din totalul deceselor din Europa sunt provocate de diverse probleme cardiovasculare. Află alimentele care au rolul de a-ţi proteja inima de boală!

 

România se află în primele 4 locuri din lume în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de bolile de inimă. "Din păcate, majoritatea pacienţilor au dificultăţi în respectarea recomandărilor şi în asumarea unui stil de viaţă sănătos: alimentaţie corectă, menţinerea unei greutăţi corporale în limite normale, renunţarea la fumat, efectuarea de exerciţii fizice în mod regulat, şi, ceea ce este foarte îngrijorător, au o aderenţă scăzută la tratament", explică dr.

Rodica Tănăsescu, preşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Nu ignora recomandările medicului, respectă regulile de alimentaţie şi medicaţie care se impun în această situaţie, fă mişcare în mod regulat şi nu uita să incluzi în planul de meniu zilnic aceste alimente recunoscute pentru efectele lor protectoare.

 

1. Ceaiul verde şi negru

Un studiu efectuat recent arată că riscul de boli de inimă poate fi redus cu aproximativ 11% consumând ceai verde sau negru. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Australia de Vest, ceaiul reduce riscul de îngroşare al arterelor şi asta datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi.

 

2. Ceapa roşie

Desi mai puţin consumată decât ceapa albă, este mai sănătoasă, arată un studiu recent. Potrivit cercetătorilor din Hong Kong, ceapa roşie oferă protecţie împotriva bolilor de inimă, reducând nivelul colesterolului "rău".

 

3. Scorţişoara

Un studiu recent arată că extractul de scorţişoară conţine antioxidanţi care pot reduce riscul de diabet şi boli de inimă cu până la 23%. Cercetătorii din cadrul Departamentului pentru Agricultură al SUA au observat că persoanele care iau câte 250 miliggrame de extract uscat de scorţişoară, de două ori pe zi, au un nivel cu circa 20% mai scăzut al glucozei în sange, comparativ cu cele care nu iau un astfel de remediu.

 

4. Ciocolata neagră (peste 70% cacao)

Cea mai recentă cercetare apărută în publicaţia Circulation: Heart Failure, jurnalul Asociaţiei Americane a Inimii arată că femeile peste 45 de ani pot să reducă riscul de insuficienţă cardiacă dacă mănâncă regulat o cantitate moderată de ciocolată neagră (peste 70% cacao). "Un lucru important de care trebuie să ţii seama este faptul că ciocolata neagră este eficientă în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, dar nu mai eficientă decât medicamentele indicate pentru tratarea lor. Deci, dacă ai dureri în zona pieptului, palpitaţii nu consuma mai multă ciocolată neagră, ci mergi la medic pentru o consultaţie", avertizează dr.

Gabriela Spălăţelu, medic specialist medicină generală la clinica Gral Medical.

 

5. Consumă zilnic 2 g de acizi graşi omega 3, după cum recomandă Oragnizaţia Mondială a Sănătăţii

De unde le iei: 100grame somon (2 grame omega 3), un pumn de nuci (1,5 gram omega 3), o lingură ulei de rapiţă (1,5 grame omega 3), 2 linguri ulei de soia (1 gram omega 3), 2 ceşti spanac sau 110 grame (0,07 grame omega 3), 80 grame broccoli (0,09 grame omega 3).

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Mihaela pe 5 Apr 2013, 20:37
  intradevar

  si eu am avut pot sa zic norocul sa ajung la clinicco din brasov cu niste probleme de inima.din fericire nu foarte grave. foarte bun spitalul si doctori extraordinari.

  1
  0

 • catalina pe 29 Feb 2012, 15:44
  infarct

  intr-adevar mare atentie la ce mancam. e important sa incercam sa prevenim bolile de inima care sunt un cosmar. am trait de-aproape un infarct, mai exact pe cel al sotului meu.exista specialisti cardiologi buni in Romania,dar trebuie sa ii stii. noi am avut norocul sa ajungem la Clinicco din Brasov, unde am dat de oameni extraordinari

  3
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod