Teo nu va mai fi cum a fost!

de Ileana Voicu Ghinea, 2 Martie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Teo nu va mai fi cum a fost!
În timp ce tabloidele se întrec în a da ştiri despre starea de sănătate a fostei moderatoare TV, spunând ba că a fost scoasă din coma indusă şi că a vorbit cu medicii, ba că este în continuare inconştientă şi respiră cu ajutorul aparatelor, Teo Trandafir duce o luptă incredibilă pentru viaţa ei, o luptă care se anunţă extrem de lungă.

Pe 24 februarie, Teo Trandafir a fost operată, după ce toată schema de tratament efectuată mai bine de o lună nu a dus la un rezultat favorabil.

"Doamna Teodora Trandafir a suferit astăzi o intervenţie chirurgicală majoră pentru infecţia pancreatică şi cea abdominală care s-au exacerbat.
Rămăşiţele necrozate ale glandei pancreatice au fost îndepărtate, după care s-au făcut un drenaj şi un lavaj al cavităţii abdominale. Sunt destul de optimist că această intervenţie reprezintă un pas major în vindecarea pacientei
", a declarat prof. Michael Gnant, directorul Departamentului de Chirurgie şi şeful echipei care a realizat operaţia.

Medicul Ion Uţă, tatăl vedetei, declară că deocamdată nu se pune problema ca fiica lui să fie conştientă. "Teo este ţinută în viaţă în mod artificial, de aparate, nu vorbeşte şi nu este conştientă", declară Ion Uţă pentru Adevărul.
"Doctorii Spiss şi Gnant se străduiesc, dar, deocamdată, nicio veste!", conchide acesta.

Pe de altă parte, şeful Clinii de Chirurgie a Spitalului Sf. Ioan din Capitală, Nicolae Iordache îi acuză pe medicii austrieci că au aşteptat cam mult până să decidă efectuarea intervenţiei chirurgicale: "Cred că medicii vienezi au ratat momentul optim pentru operaţie şi, de aceea, s-a ajuns la şoc septic şi insuficienţă multiplă de organe. Când apare infecţia, este indicată intervenţia chirurgicală, ori ei au apelat la endoscopie şi au îndepărtat doar cauza problemelor, dar pancreatita era deja instalată şi boala avansa.
Trebuia făcută mai repede operaţia pentru îndepărtarea zonelor necrozate din pancreas. Aşa nu s-ar fi ajuns la şoc septic"
.

Dincolo de toate supoziţiile şi zvonurile mai mult sau mai puţin adevărate care circulă în ultima vreme, este de notat faptul că Teo Trandafir va fi obligată să-şi schimbe total modul de viaţă pe care l-a avut până acum. Mai mult decât atât, vedeta va fi dependentă de medicamente toată viaţă. Ea va urma un regim alimentar strict şi va fi obligată să urmeze o schemă de tratament ca un substitut al funcţiilor pancreasului care i-a fost scos într-o proporţie destul de mare.
Profesor doctor Mircea Beuran a explicat pentru Realitatea ce înseamnă pancreatita acută şi ce se va întâmpla cu Teo în continuare: "În această boală este alterată serios secreţia enzimelor pancreatice şi a hormonilor. Prin urmare, un pacient cu această afecţiune poate deveni diabetic sau va putea avea probleme cu digestia. Prin urmare, va depinde tot restul vieţii de nişte pastile care conţin enzime pancreatice. De asemenea, baza alimentaţiei va fi mâncarea fiartă".
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • coca pe 3 Apr 2011, 20:51
    Multa sanatate!

    Teo, sa stii ca ma rog ptr tine si sunt sigura ca bunul D-zeu nu te va lasa.Iti doresc sa nu te lasi invinsa si sa nu citesti comentariile rautacioase,Cei care le scriu sunt niste 'NIMENI',si nu conteaza! Te iubim si te asteptam sa ne mai bucuri sufletele, cum ai facut-o atatia ani!

    1
    0

  • VALERIA pe 4 Mar 2011, 15:53
    FII PUTERNICA TEO!

    TEO,T TREBUIE SA LUPTI !NU UITA CA AI O FETITA CARE ARE NEVOIE DE TINE.EA ESTE VIATA TA SI TU ESTI VIATA EI,LUPTA,LUPTA ....... NU TE LAS RAPUSA DE BOALA! TREBUIE SA INVINGI!SI EU AM TRECUT PRINTR-O OPERATIE,SI EU AM FOST LA LITA DINTE VIATA SI MOARTE....AM INVINS.... SA AI CREDINTA IN DUMNEZEU..SA LUITI

    0
    0

  • paula pe 3 Mar 2011, 21:16
    teo

    D-ZEU ne supune la incercari pe parcursul vietii...,pe masura puterii noastre...TU esti puternica si TREBUIE SA TRECI SI PESTE ASTA!!!Te iubesc si sunt alaturi de tine 23 mil.de romani,asadar,nu-i lasa sa te astepte prea mult!! FII TARE,TEO!

    0
    0

  • elena pe 3 Mar 2011, 04:17
    va invinge

    Ce stiu despre Teo este ceea ce am vazut si auzit la tv in emisiunile ei.Este atat de desteapta si de tonica incat va reusi sa invinga aceasta teribila boala.Sunt atat de sigura incat nu ma indoiesc nici macar o clipa ca are o vointa foarte mare pe care o va folosi la propria ei insanatosire.Te iubim Teo!

    0
    0

  • Lucia pe 2 Mar 2011, 21:44
    Sa ne traiesti, Teo!

    multa sanatate, draga Teo. Abia astept sa te revad pe...sticla.

    1
    0

  • melinda pe 2 Mar 2011, 16:43
    MII DE MULTUMIRI MEDICILOR-CHIRURGI DE LA SPITALUL COLENTINA BUCURESTI

    Dragii mei,sunt un caz asemanator d-nei Teo Trandafir,am fost operata in anul 2004 decembrie.M-I s-a facut operatia de colecistectomie si splenopancreatectomie caudala .Nu m-am simtit bine deloc in vara anului 2004 mergand la sp. colentina am facut UN ECOGRAF atat,dar gratie d-nei doctor CORINA GRIGORE mi-a spus din start "draga mea ai pancreatita cronica. In fine,operatia s-a facut peste 2 zile ,a durat 6ore 45 minute,am stat la terapie intensiva 2 saptamani dar doctorii CORINA GRIGORE ,SORIN SIMION si domnisoara ADRIANA nu m-au scapat din ochi ,din suflet l-e multumesc .Am ramas cu insuficienta pancreatica,toleranta alterata la glucoza in rest totul e ok.viata e frumoasa trebuie traita.Si in ziua de azi vorbesc cu d-na doctor n-am uitat ,m-a scapat de la moarte .Datorita lor sunt in viata,avem medici extraordinari si in tara la noi.Media de viata se spune in carti ca ar fi de 5-10 ani la acest diagnostic dar multumesc la Dumnezeu si doctorilor au trecut 7 ani {ACUMA SUNT IN AL 7-LEA AN].Mentionez ca sunt foarte ambitioasa si n-am luat nici o pastila penru enzime pancreatice s-au diabet de fapt nici n-am facut diabet in urma exciziei din organul pancreatic.NU MAI SPUNETI 'NU V-A MAI FI CEA CE A FOST' va contrazic categoric.apropo am uitat sa mentionez ca am varsta de 42 ani actulmente si am fost operata la 35 de ani chiar de ziua mea de nastere sunt sagetatoare.Multumesc inca o data medicilor de la Colentina Sanatate multa si fii ambitioasa viata e frumoasa toti avem o cumpana in viata asta ca sa simtim ca traim altfel cum tracem prin viata Doanme ajuta sanatate draga Teo Trandafir si celor de la EVA

    5
    0

  • merlan eugenia pe 2 Mar 2011, 16:32
    insanatosire grabnica

    Familia ii ureaza lui Teo insanatosire grabnica pentru ca acasa o asteapta o fetita frumoasa si desteapta. Ne rugam Bunului D-zeu sa-i dea sanatate si pentru linistea parintilor ei.

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod