plajă bronzat

Alimentele care te ajută să te bronzezi sănătos

morcov
Morcovii sunt o sursă importantă de betacaroten


În afară de scopul terapeutic și profilactic, suplimentele de betacaroten, care conțin și D-biotina, acid pantotenic și vitamina E, se iau și pentru protejarea pielii și, se pare, pentru bronzarea acesteia în siguranță. În aceste suplimente, beta-carotenul provine din alga verde Dunaliella salina. Datorită emisiilor de raze ultraviolete, radicalii liberi se formează în mod constant, însă betacarotenul blochează acțiunea acestora și previne, aşadar, degenerarea țesutului dermal.

D-biotina, substanța care se găsește în suplimente, alături de betacaroten, este o vitamină responsabilă de o serie de procese metabolice și este indispensabilă în regenerarea celulelor pielii.

Acidul pantotenic are un rol esențial în cadrul metabolismului celular și în special al proceselor care au loc la nivelul pielii (fortificare, reconstruire).

Vitamina E are rol de protector celular și blochează acțiunea agresivă a radicalilor liberi asupra membranelor celulare.

Combinația de betacaroten și vitamina E este foarte eficientă pentru organism pe perioada verii, mai explică ea.

"Așadar, betacarotenul, alături de celelalte substanțe nutritive protectoare, apăra de acțiunea radicalilor liberi organismul și pielea expusă razelor solare. De asemenea, este obligatorie aplicarea cremelor cu indice maxim de protecție atât înainte, cât și după expunerea la soare, iar timpul de expunere directă și generală la soare să fie limitat și numai dimineața devreme și după-amiază, înainte de apus", subliniază Lygia Alexandrescu.



Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod