Toxicitatea din spatele perfecționismului: 5 semne că ai comportamente care îți fac rău

La un moment dat, era chiar cool să te lauzi că ești perfecționistă. Acum știm că este un comportament care nu îți face decât rău.
Eu nu pot sa dorm linistita pana nu stiu ca am facut tot ce aveam pe lista. E imposibil sa las un lucru pana nu ma asigur ca l-am facut ireprosabil. Vai, dar nu concep sa gresesc, totul trebuie sa fie perfect! Nu exista jumatati de masura.

Daca discursul de mai sus iti suna foarte cunoscut si te regasesti partial sau total in el, inseamna ca ai de-a face cu un perfectionism toxic. Mai exact, dorinta ta de a face totul perfect iti afecteaza viata intr-un mod negativ, contrar asteptarilor tale. Chiar daca nu realizezi acum, o astfel de atitudine poate duce la epuizare, o stima de sine scazuta si, per total, senzatia ca niciodata nu esti suficient de buna.

Perfectionism toxic: 5 comportamente care iti fac mai mult rau decat bine


1. Te lauzi sau te simti mandra ca nu dormi suficient


In cercul tau de prieteni, esti cea care se odihneste cel mai putin. Cand alte persoane scriu „noapte buna” pe chat, tu te mandresti cu faptul ca mai stai cel putin doua sau trei ore, sa termini niste taskuri.
Crezi ca in felul acesta esti mai productiva, insa adevarul este ca, pe termen lung, lipsa odihnei iti va dauna foarte tare, pana in punctul in care vei ajunge la burnout. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod