Evita personalitatile toxice!

Exista din nefericire oameni care nu sunt capabili sa vada bucuria, fericirea, multumirea pentru ceea ce ai, se plaseaza mereu in contradictoriu, sunt mereu nemultumiti sau dornici sa-si impuna punctul de vedere, chiar daca opinia lor nu este cea corecta.

Exista din nefericire oameni care nu sunt capabili sa vada bucuria, fericirea, multumirea pentru ceea ce ai, se plaseaza mereu in contradictoriu, sunt mereu nemultumiti sau dornici sa-si impuna punctul de vedere, chiar daca opinia lor nu este cea corecta.

Brett Blumenthal este autoarea unui blog si a unei asociatii denumita “Echilibrul”. Probabil deloc intamplator, ea a fost declarata si femeia anului 2008, in urma unui studiu facut de situl shine.yahoo.com. Blumenthal a alcatuit o lista cu cele mai toxice opt trasaturi de caracter care pot modifica, in rau, personalitatea.

Brett Blumenthal considera ca cele opt tipologii sunt in masura sa afecteze negativ viata celor din jur. “Acest gen de oameni sunt toxici pentru fericirea noastra, pentru echilibrul nostru interior si exterior. Ne afecteaza respectul fata de propria persoana, care este esential in tonusul psihic al fiecaruia” afirma Brett Blumenthal. Astfel de tipologii sunt intalnite la ambele sexe, iar cea mai buna solutie, pentru binele tau, este sa eviti oamenii din aceste categorii.
 
1. Manipulatorul – este individul (femeie sau barbat) expert in tactici de manipulare. Practic, nimeni nu rezista manevrelor acestuia si, de cele mai multe ori, obtine ce isi doreste. Manipulatorii sunt persoane care parca au acces la un buton, pe care il apasa si capata ceea ce vor. Sunt de regula oameni, evident cu functii, care pot decide, care iau hotarari ce modifica radical viata celor din jur.

De ce sunt periculosi? Pentru ca iti erodeaza respectul fata de tine insati. Sunt capabili sa te determine sa faci ceea ce nu vrei, cand vor ei, doar daca vor ei. Exista riscul sa-ti pierzi identitatea, sa devii un fel de papusa trasa de sfori (si la propriu, si la figurat) in fata lor.


2. Narcisistul – este cel care se considera cel mai important personaj. El este centrul lumii. De regula, este si foarte bun manipulator. Vorbeste doar despre el, te sufoca cu opiniile si parerile lui, are experienta in orice domeniu, este capabil sa dea cele mai bune “sfaturi” indiferent de subiect.
De ce este periculos? Pentru ca sufoca, iar naivii pot avea incredere in sfaturile lui. Vorbeste doar despre el, este focalizat doar pe nevoile si preocuparile lui. Restul lumii nu exista. Te acapareaza, te secatuieste.

3. Negativistul – nu poate vedea nimic bun in viata lui. Se lamenteaza vesnic, este tot timpul dezamagit, vesnic nemultumit. In general, se vaita de probleme pe care nu le are sau pe care adora sa le creeze singur. Inventeaza situatii care sa-l puna intr-o lumina tragica si adora sa exagereze situatiile banale. Va spune mereu ca este greu, ca este imposibil, ca nu se poate descurca, ca nu gaseste solutii pentru problemele lui. Cere mereu ajutor!
De ce este periculos? Pentru ca nu te lasa se te bucuri de viata. Pesimist, incruntat, lipsit de curaj, lipsit de initiativa, nu stie sa lupte, este delasator. Este capabil sa rapeasca bucuria cea mai marunta. Atitudinea lui contamineaza si, inainte sa-ti dai seama, vei privi si tu lumea prin acelasi ciob afumat, prin care o vede el.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nina pe 7 Ian 2010, 21:16
    foarte tare articol!!

    Am intalnit o persoana la care am intalnit toate aceste aspecte, un ''domn '' doctor la care am lucrat, sper sa nu mai intalnesc asa ceva cat am sa traiesc.

    0
    0

  • IOANA DRAGAN pe 28 Iul 2009, 02:21
    TEXTUL DVS.

    Cred ca este necesare o corectare a textului articolului dvs., respectiv : sau taiati cuvantul "NU" din primul rand al aliniatului I, sau scrieti "CAPABILI" in randul 2 al aceluias aliniat ! "Exista din nefericire oameni care NU sunt INCAPABILI sa vada bucuria, fericirea ...." Asa-i ca suna anapoda ?!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod