Evita personalitatile toxice!


4. Criticul – este capabil sa-l critice si pe Dumnezeu. Si o si face! Mereu are ceva de comentat, de criticat, de apreciat ca fiind rau, prost sau slab. Pune totul la indoiala, este sceptic, neincrezator. Judeca pe toata lumea, evident mai putin pe el. De ce este periculos? Pentru ca este obositor, plictisitor. Face casa buna cu negativistul. Critica lor frizeaza absurdul, sunt intoleranti.

5. Ucigasul de visuri -  fraza lui preferata este: “nu se poate face asa ceva, este o prostie, nu ai cum sa reusesti!” De fiecare data cand ai un plan, ucigatorul de visuri il demoleaza. Si, mai rau, iti ofera si argumente. Locul lui ar trebui sa fie la biroul de credite, la banca. Nu participa la nicio competitie, pentru ca stie din start ca ii este imposibil sa o castige!
De ce este periculos? Pentru ca ucide tot ceea ce este legat de viitor, omoara fara mila orice initiativa. Pentru el, progresul nu exista, viitorul este doar o nebuloasa prin care se taraste, din nefericire, tragand si pe altii, dupa el!

6. Prefacutul – nu poti sa stii niciodata cand este sincer. De regula minte, joaca teatru si este fals, instinctiv. Spui o gluma buna – iti serveste un zambet de circumstanta, te plangi – iti raspunde cu o banalitate. De ce este periculos? Pentru ca va construi orice relatie pe minciuna si pe criterii superficiale. 

7. Nepoliticosul (mitocanul) – foloseste cu placere expresii urate, este agresiv, violent si scabros in exprimare. De cele mai multe ori, atitudinea este gratuita.
De ce este periculos? Nu are respect pentru nimic, deci nu va avea nici pentru tine. Nu este capabil de sentimente, pasiuni sau sa-ti respecte intimitatea. Oamenii de acest fel te fac sa te simti frustrata si dezamagita.

Nemultumitul – nimic nu-l poate multumi. Nu stie sa laude, nu stie sa aprecieze rezultatele altora. De ce este periculos? Pentru ca nu poate fi multumit, asa ca efotul pe care il vei consuma pentru a-i satisface pretentiile este risipit. Este consumator de energie si de timp.  
 
Viata este prea scurta pentru a te lasa afectata de astfel de personalitati. Cea mai buna solutie este sa stai cat se poate de departe de astfel de oameni.
Trebuie sa stii ca aceste erori de personalitate nu se repara in timp, ba din contra, se accentueaza. 
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nina pe 7 Ian 2010, 21:16
    foarte tare articol!!

    Am intalnit o persoana la care am intalnit toate aceste aspecte, un ''domn '' doctor la care am lucrat, sper sa nu mai intalnesc asa ceva cat am sa traiesc.

    0
    0

  • IOANA DRAGAN pe 28 Iul 2009, 02:21
    TEXTUL DVS.

    Cred ca este necesare o corectare a textului articolului dvs., respectiv : sau taiati cuvantul "NU" din primul rand al aliniatului I, sau scrieti "CAPABILI" in randul 2 al aceluias aliniat ! "Exista din nefericire oameni care NU sunt INCAPABILI sa vada bucuria, fericirea ...." Asa-i ca suna anapoda ?!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod