anxietate

Cum am învins anxietatea. 4 sfaturi utile

Ai atacuri de panică, stima de sine scăzută, te simți pierdută și crezi că nimeni nu ar înțelege prin ce treci? Atunci ai de-a face cu anxietatea și trebuie neapărat să o învingi!
Mulți oameni care s-au confruntat cu anxietatea se simt onorați să poată ajuta alți oameni care trec prin același lucru.

  • Iată 4 sfaturi utile de la cei care au învins anxietatea:


Fă ca liniștea să fie prioritatea ta


Este foarte important să faci din liniște prioritatea ta și să îți organizezi viața în jurul ei.

Cu toții avem tendința de a ne prioritiza realizările și munca în detrimentul sănătății și fericirii mentale.

Mulți oameni care se confruntă cu anxietatea se compară cu alții și cred că trebuie să aibă succes pentru a fi fericiți.

Când începi să te liniștești, totul se schimbă. Începi să ai timp pentru lucrurile care te fac să te simți bine. Să ai grijă de tine trebuie să fie prioritatea ta. Lucrul amuzant este că pe măsură ce vei face asta, fiecare domeniu al vieții tale se va îmbunătăți.


Pe măsură ce ai mai multe de oferit, viața ta profesională va înflori.

Schimbă-ți convingerile/credințele


Acesta este un pas important în depășirea anxietății.

Cu toții purtăm credințe vechi din trecutul nostru. În copilărie suntem ca niște bureți, absorbim lucruri pe care ni le spun mama și tata, lucruri pe care le spun profesorii noștri și dăm sens experiențelor pe care le avem.

Mulți copii/adolescenți își asumă convingerea că trebuie să fie "perfecți" pentru a se face plăcuți și duc această convingere până la maturitate. Asta înseamnă că pun enorm de multă presiune pe ei, suprimându-se în preajma oamenilor noi și nesimțindu-se niciodată suficient de bine.

Primul pas spre schimbare este să identifici ce credințe/ convingeri negative te țin în loc.

Al doilea pas este să creezi o nouă credință și să începi să o introduci în viața ta.

Citește și: 8 trucuri psihologice pe care să le folosești la interviul de angajare

Să-ți spui de această dată "sunt suficient de bun așa cum sunt" și să scapi de "trebuie să fiu perfect", dar și să vorbești despre tine pozitiv pentru a schimba această viziune veche sunt lucruri extrem de important pentru a învinge anxietatea.

Înfruntă-ți fricile


Există o zicală: "Frica scade pe măsură ce mergi spre ea" și este complet adevărat.

Anxietatea te face să vrei să te ascunzi de frici, ceea ce e total de înțeles. Frica poate fi paralizantă și imposibil de depășit uneori. Însă, provocarea de a ieși din zona de confort este una dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face.


Ori de câte ori faci ceva ce ți-e frică să faci, trebuie să-ți dovedești ție că poți să o faci și că e în regulă. Cu cât faci mai mult acest lucru, cu atât devii mai încrezător, mai capabil și mai liniștit.

Lucruri cum ar fi să mergi la evenimente sociale, să vorbești în public sunt lucruri care îți păreau imposibile și care o să înceapă să-ți placă.

Singurul motiv pentru care le poți face este că te-ai împins încet tot mai departe de zona de confort. În tot acest proces încrederea crește.

Nu te lupta cu anxietatea


Un lucru important este să înveți să te lași purtat de sentimente decât să lupți contra lor. Aceasta este o teorie ciudată atunci când vine vorba de anxietate. De ce nu ai vrea să te lupți cu anxietatea, este răul, nu-i așa?

Psihiatrul Carl Jung spune că la ceea ce te opui, rezistă mai mult.
Ai descoperit vreodată că cu cât lupti mai mult împotriva grijilor sau sentimentelor de panică, cu atât se înrăutățesc?

Să înveți să te lași purtat de orice sentiment, fie el anxios, să înveți să trăiești cu el și să îi permiți să rămână acolo înseamnă reducerea lui de la sine.

Dacă luptăm, ajungem să fim doar epuizați și panicați, dar, dacă ne relaxăm și plutim, primim sprijin și ajutor.

Sursă: psychologytoday
      
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod