Ce ar trebui să știi dacă iubești o persoană depresivă

Dacă iubești o persoană depresivă, s-ar putea să ți se pară o provocare de multe ori. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi atunci când te afli într-o situație dificilă alături de o persoană depresivă. Iată despre ce este vorba!

Lucruri pe care să ți le amintești dacă iubești o persoană depresivă


1. În primul rând, încearcă să-ți creezi un scut emoțional. Trebuie să ai grijă de tine și să te asiguri că nu urmezi același drum al depresiei.

2. Amintește-ți că nu ești terapeutul sau psihiatrul său. S-ar putea să fii într-o relație în care persoana depresivă ajunge până în punctul în care își dorește să se sinucidă, așa că îți vei lăsa viața la o parte, pentru a avea grijă de ea.
Iar acest lucru s-ar putea să te facă și pe tine să te deprimi. Este normal să empatizezi cu partenerul tău atunci când se simte deprimat, dar dacă descoperi că începi să copiezi starea sa de spirit, s-ar putea să fie nevoie să faci un pas înapoi pentru binele tău.

3. Fiecare persoană este diferită, așa că nu încerca să te învârți în jurul problemei sperând că o să găsești răspunsuri. Întreabă-ți direct partenerul cu ce îl poți ajuta.

4. De multe ori, depresia poate fi atenuată prin lucruri fericite, sănătoase sau productive.
Principala problemă este că depresia în sine este o barieră pentru realizarea acestor lucruri, omorând orice motivație. Ca prietenă, scopul tău este să elimini aceste bariere. De cele mai multe ori, dacă îi poți oferi o motivație puternică unei persoane depresive, vei observa că depresia se va ameliora de-a lungul timpului.

5. Poate fi frustrant să nu poți "repara" o persoană depresivă pe care o iubești. Nu este un lucru rău, dar începi să te gândești după un timp că încerci în diferite moduri și că nimic nu funcționează.
Ajungi să te gândești și că îți refuză intenționat ajutorul și nu îți mai aduci aminte momentele bune din relație. Însă aceste sentimente internalizate pot dispărea cu o îmbrățișare și o vorbă bună.

6. Depresia este o tulburare, nu ascultă raționamente. Nu poți programa depresia, așa că va apărea în momentele proaste și momentele bune ale vieții, însă nu este vina ta sau a persoanei iubite. Este un obstacol dificil, nu o alegere pe care a făcut-o cineva. Încearcă să-ți temperezi frustrarea știind că depresia este inamicul, nu persoana iubită.
Uneori nu ai ce să faci decât să aștepți ca depresia să se amelioreze și să fii alături de partener. 
 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod